| pashkal a întrebat:

Câteodată fac miscari mici, bruste si involuntare. Misc din buza, imi misc capul, adica il întorc puțin spre stânga sau dreapta si dupa revin repede la loc sau il las într-o parte iar dupa il indrept, clipesc des si/sau strang din ochi. Se intampla asa mai rar iar eu nici nu imi dau seama ca le fac de multe ori. Mi se întâmplă cel mai des la frizerie ca ma uit la mine in oglinda cat ma tunde si vad ce fac. Cand ma atinge frizerita pe cap/umeri/urechi/gat cu masina, foarfecele, mainile, dar in special cu mainile aproape ca garantat ma feresc asa din cap. Imi păstrez parul scurt asa ca ma duc destul de des si s-au invatat femeile alea cu mine da tot le las vreo 10 lei acolo ca sa vada ca imi pare rau. Nu se întâmplă asa de des incat sa para ca sunt scapat de la nebuni dar câteodată ma mai intreaba lumea,, ce ai de faci asa din ochi,, si chestii de genu. Asa fac de cand eram mic de prin clasa a 6a ca m-a întrebat colegu de banca de ce strang din ochi dar eu nici nu stiam la ce se refera. Am 20 de ani din cate stiu eu sunt sanatos, n-am avut niciodată probleme grave de sănătate. Mai este cineva cu problema asta sau ceva asemănător? Ma gândesc serios sa ma duc la medicul de familie.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Pare ca sunt ticuri nervoase, sau poate o boala psihica care da aceste reactii.
Mergi la medicul de familie ca sa te consulte si te va trimite la neurolog sau psihiatru, in functie de nevoile tale.
sanatate multa!

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Mergi la medicul de familie, sa-ti faca trimitere la un control neurologic aprofundat!
Miscarile necontrolate pot fi semnul unor probleme neurologice, dar care se pot trata /controla (mai ales la faza de inceput).

Nu amana investigatiile!
Neglijate, problema se poate agrava in avalansa!

| RxTx a răspuns:

Mergi la un neurolog
Mergi la un psihiatru neurolog
Și spumele că și început de
Sindrom extrapiramidal spastic

Și să îți dea niste pastile cu rețetă compensată 100% cu puțin opiu

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Medicul de familie te va trimite la medicul neurolog.

| Antopuff a răspuns:

Mergi la neurolog ca nu e ok