| Andreeaa20 a întrebat:

Câți ani se trăiește cu pneumonie? Am fost diagnosticata cu pneumonie din pacate nu m-am tratat la timp si acum îmi e frică să nu se agraveze.
Acum fac tratament dar e cam târziu. Mai sunt șanse sa ma vindec?
Aveti idee câți ani pot trai cu această boală? Aveți rude sau prieteni care au avut pneumonie? si s-au vindecat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Pneumonia este o raceala la plamîni o bronsită cronică, se vindeca dar vei avea toata viata o sensibilitate a plamînilor, in special iarna in sezonul rece, trebuie sa te imbraci bine sa nu stai in frig, iar după ce faci baie sau duș sa nu ai toate geamurile deschise sa se faca curent ca tu transpirata după baia fierbinte te trage curentul si faci pneumonie, popular pneumonia se mai numeste aprindere de plămîni.

| Violleta2022 a răspuns:

Daca faci tratamentul corect si complet, te vindeci de penumonie si poti tarii pana la adanci batraneti.
Se agraveaza doar daca nu faci tratamentul complet.
Da, sotul meu a avut pneumonie acum 35 de ani.
A facut cate 3 doze de penicilina deodata, la fiecare 6 ore, timp de 2 saptamani si vitamina C intravenos. S-a vindecat complet si nu a mai avut niciodata probleme de atunci.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Pneumonia netratată rareori se vindecă singură. Iar dacă nu se vindecă știi ce urmează. Dacă ești sub supraveghere medicală, cu tratament, te vei vindeca.

| Zuzu1991 a răspuns:

Vreo 2 saptamani, de odihna, medicamente si se VINDECA

| Eireann a răspuns:

Eu am avut dubla pneumonie de 2 ori si acum sunt bine, nici o problema. E o infectie care de obicei trece cu tratament antibiotic, in afara cazului in care corpul este slabit.

| Ava1231 a răspuns:

Pneumonia se vindeca. Cu antibiotice. Nu e boala cronica, nu poti sa traiesti cu ea toata viata. Am avut si s-a tratat in 5 zile cu injecții cu antibiotice.