| PringAloe a întrebat:

Cati dintre voi beti cafea? Stiti cata cafeina consumati pe zi? Se spune ca doza maxima recomandata este de 300mg pe zi, consumati mai mult de atat? Ce efecte adverse ati resimtit?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Beau zilnic cca. 1 litru cafea cu filtru, tip "american" (luuuuunga happy ).
Asta inseamna 6 lingurite de cafea + 2 lingurite de zahar.
Tine de sete, de gust, de "dulce" si ma ajuta sa gandesc mai usor. big grin

| RxTx a răspuns:

Oamenii nu sunt roboți sa aiba cântar cu miligrame in gât!

Am.lucrat îm 2005 la un job unde cafeaua era gratis
Si treceam printr-un faliment financiar si beam cafea si de foame si de nervi si de sete

Asa ca beam aproximativ 3 pahare / oră
16 cafele / zi

Nu au avut atunci nici un efect aiurea ci acum au un efect psihiatric ma tot gândesc cât de teribilist am fost si oare cu câți ani ma îmbătrânit acel excrs

| Freya1 a răspuns:

De câțiva ani buni nu mai beau cafea pentru ca nu ma ajuta la nimic, ba din contra, îmi provoca dureri de stomac și greata.
Când am băut ultima cafea după o pauza lunga de timp, m-am simți ca și drogata și mi-am dat seama ca nu merita sa reiau obiceiul.

| gemeni6226 a răspuns:

Eu beau dimineata 2 bucati cafea 3 in 1 brasero galben si doar rar foarte rar mai beau una naturala dupa masa dar si acela o diluez cu putina apa asa imi place diluat si fara zahar.Doar daca nu dorm prea mult noaptea sa zicem doar 4 ore atunci simt nevoia sa mai beau si un energizant dar asta se intampla doar de 2 ori maximum pe luna.

| Brizbriz a răspuns:

Trebuie sa respecti doza maxima, altfel cafeaua te rezolva, dar dupa ani o sa ajungi sa nu mai aiba nici un efect, decat ca iti creste tensiunea

| Nirvanaaa a răspuns:

Beau 3 cafele pe zi.
Nimic în special. Nu ma agita, pot dormi linistita si dupa ce am baut o cafea chiar dacă sunt cu adevărat obosita.

| SingleForOne a răspuns:

Da, iti da o agitatie prea mare si iti vine sa faci 100 de lucruri. Dupa un timp, efectul va trece, si vei fi extrem de obosit cand treci limita ta personala, si posibil sa faci vizite la toaleta mai dese. In cel mai rau caz, poti sa delirezi, ai un atac de inima sau chiar un atac cerebral, sau esti extrem de energic fizic pana te lovesti de ceva, pentru ca nu simti un control, si riscule un accident fizic este destul de mare.