| AlisPretty a întrebat:

Cati litri de apa este bine sa bea un om?
Eu la servici ajung sa beau foarte multa apa, adica 3-4 litri in 8 ore. Si cred ca mai breau pe acasa pana intr-un litru. E bine, sanatos cat beau?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| BiuL a răspuns:

2-3 litri in functie de cate kg ai. tu deja bei 5 litri, e cam mult, tot ce e mult strica.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Motivul pentru care bei atata apa? daca vrei sa slabesti apa nu inlocuieste mancarea, daca te simti bine asa e normal pentru tine

| Caro34 a răspuns:

Daca nu faci vreo munca super grea si nu ti-e gura uscata sau nu ti-e pofta de dulce, apetit crescut, oboseala, atunci e OK. Daca sunt cateva care ti se potrivesc, atunci fugi la un diabetolog fiindca este posibil sa ai un diabet zaharat de tip I care ataca tinerii si adultii tineri, sub 40 ani! Iti vor face niste analize de sange si daca se constata ca ai, atunci poti sti si de cat timp il ai cu inca o analiza simpla care trebuie sa-ti iese sub 7 ca sa fie OK. Daca trece de 7 atunci il aveai si in urma cu 3 luni si nu stiai. Treaba cu diabetul asta e interesanta - nu te doare nimic, il poti avea de un timp bun insa iti va afecta: pancreasul, vederea, ficatul, rinichii, circulatia, articulatiile, deci "paza buna trece primejdia rea!". Imi vine greu sa cred ca un om normal poate bea atata apa! Totusi, daca mananci sarat (ceea ce ii periculos ca distruge rinichii!), atunci da, este acceptat! Multa sanatate!

| Mikhtarian a răspuns:

Ideea e ca niciodata apa nu-ti va face rau
Ea curata rinichii, cu cat te consumi mai mult cu atat ai nevoie de apa.
Apa se elimina, nu sta acolo, de aceea nu-ti face rau
Sanatate!

| petre059 a răspuns:

In mod normal cand nu e caldura un om bea cam 1-1, 5 litri, dar muncind e normal sa depasesti cantitatea asta.Apa nu are ce rau sa-ti faca iti curata rinichii, mai rau era de beai alcool in cantitatile astealaughing

| alincik900 a răspuns:

Nu e rau daca nu exista o alta problema de sanatate care te face sa consumi asa mult, dar cred ca-i prea mult si trebuie sa existe o cauza.

| AnutzaDragutza13 a răspuns:

Pai un om bea aproximativ 2.00 litri de apa. dar daca este foarte cald si esti la munca[ depinde ce muncesti ] normal ca poate bei ma multa. dar nu exagera... nu prea are ce sa-ti faca. dar tu cand bei atata apa nu stai numai pe la toaleta laughing))) rolling on the floor)

| RoseMarie2002 a răspuns:

Eu cu greu reusesc sa beau 2 litri, de apa, acesta fiind minimul necesar.
Deci 3-4 litri de apa pe zi sunt sanatosi.
In cantitate mare(6litri,da exista oameni care beau chiar mai mult)poate dauna putin organismului, caci orice lucru in exces face rau.

| floaredenumauita123 a răspuns:

Nu prea un om bea cam 1.5->2.0 aprox
pup. FUNDA?!