Cred ca 5-8litri depinde si de varsta cred ca un copil nu poate avea cat un adult.
Cam 5-6 litri de sange, si poti trai cam cu 4. Daca pierzi mai mult de 2 litri deodata, esti cam pa.
Un adult are vreo 5l,dar boxerule,sper ca nu esti boxer, ca-ti trage celalalt pe ring una de vezi stele verzi, si nu mai ai 5l
Volumul de sange variaza intre 6 si 8% din masa corpului.
Asadar, un adult cu masa de 80kg va avea intre 4, 8 si 6, 4 de litri de sange.
B-Bye!
Eu stiu de pe cartea mea, corpul uman, scrie ca vasele sanguine au cat circumferinta pamantului, iar corpul are cam 7 litri de sange, depinde cate kilograme si varsta avem.De exemplu, daca un copil ar avea 30 kg, el are cam 4 litri de sange, iar daca un adult are vreo 60 sau80 kg, sunt cam 7 litri de sange. sper ca te-am ajutat cu folos.
Un om are aproximativ 5 l de sange iar in legatura cu greutatea capului nu are 7-8 kg)) imposibil... am citit ca are la un om adult 1, 7 kg
Am invatat eu la biologie si femeia are 4 litri, iar barbatul are 5 litri. Sper ca te-am ajutat sa fii sigur ca este bine.
5 l. [ Te rugam sa verifici enuntul pe care l-ai scris si sa elimini majusculele care nu sunt necesare! Iti reamintim ca majuscula (litera mare), nu se foloseste decat pentru prima litera din propozitie, pentru numele proprii si acronime (de ex.: ONU, CFR, UEFA).
Enunturile scrise numai cu litere mari sunt deranjante, inestetice si mai putin lizibile, asa ca am aprecia daca ai folosi majuscula numai atunci cand este cazul!
Echipa TPU.ro si ceilalti utilizatori iti multumesc!
●Editeaza]
Ce bine am invatat zilelel astea deci
cantitatea de sange este 8% din Greutatea corpului tau