Asta depinde de greutatea corpului.
Sangele reprezinta 6-8% din greutatea individului.^^
5 l. [ Te rugam sa verifici enuntul pe care l-ai scris si sa elimini majusculele care nu sunt necesare! Iti reamintim ca majuscula (litera mare), nu se foloseste decat pentru prima litera din propozitie, pentru numele proprii si acronime (de ex.: ONU, CFR, UEFA).
Enunturile scrise numai cu litere mari sunt deranjante, inestetice si mai putin lizibile, asa ca am aprecia daca ai folosi majuscula numai atunci cand este cazul!
Echipa TPU.ro si ceilalti utilizatori iti multumesc!
●Editeaza]
Am invatat eu la biologie si femeia are 4 litri, iar barbatul are 5 litri. Sper ca te-am ajutat sa fii sigur ca este bine.
La nastere copilul are 1-2 l de sange un copil 10 -17 intre 4-5 si un adult 5-7l!
Sangele reprezinta 8% din organism, iar densitatea sangelui este de 1060 kg/m3. You do the math...
Noua profa de biologie ne-a spus ca 10% din greutatea corpului tau adica daca ai 43 de kg ai 4, 3 litri
Poate avea 5L arpoximativ dar depinde de mai multe lucruri greutate, inaltime etc. Dar un copil nu are cat are un adult.
Cantitatea de sange din corp reprezinta 8% din greutatea corpului. de exemplu :daca ai 60 de kg ai 4.8 litrii de sange.
Volumul de sange variaza intre 6 si 8% din masa corpului.
Asadar, un adult cu masa de 80kg va avea intre 4, 8 si 6, 4 de litri de sange.
B-Bye!
Nu sunt doctor sau asistenta dar cred ca un om normal are 5 l de sange in corp.
Pai de calculeaza astfel: 8% ori greutatea corpului(trebuie sa stii putina matemetica).Si pentru cei care spuneau 10, 25, 40 etc le recomand sa invete putina anatomie si putina matematica
8% din greutatea corpului, asa ca difera de la o persoana la alta, poti calcula singur in functie de masa corporala.
ex:8*50/100
*=inmultit
50=greutatea
/ supra[linie de fractie]
100[procentul].invariabil
Eu stiu de pe cartea mea, corpul uman, scrie ca vasele sanguine au cat circumferinta pamantului, iar corpul are cam 7 litri de sange, depinde cate kilograme si varsta avem.De exemplu, daca un copil ar avea 30 kg, el are cam 4 litri de sange, iar daca un adult are vreo 60 sau80 kg, sunt cam 7 litri de sange. sper ca te-am ajutat cu folos.