Si oricum nu as vrea sa fiu ficatul unui culturist si sa nu ma întrebi de ce.
Eu consum peste 10 oua pe saptamana si am analizele perfecte. Ouale nu au atatea grasimi saturate cat sa dauneze.
Ok, nu stiu ce inseamna peste 10.
50?
Si nici ce vârsta ai sau cata miscare faci zilnic/săptămânal.
Si eu la 20 de ani puteam sa mănânc si un porc si sunt sigur că as fi avut analize bune.
Ok, nu vreau sa ma contrazic cu nimeni pe tema asta ca iar ma trezesc ca apare cineva cu caș la gura sa imi explice ca sunt un dobitoc.
Pe sănătatea si pe organismul lui, fiecare e liber sa faca ce consideră că e mai bine.
Parerea mea nu cred ca este nefondată si prin urmare total eronată dar repet, in definitiv fiecare consuma ce vrea si cat vrea.
Ceapa, evident, in special taiata marunt in salate, pusa la inceput in mancare si coapta.
Nu doar ca esti prost, dar esti si fudul si insistent. De 3 ori mai grav.
Oul este bogat in grasimi mononesaturate, cele saturate fiind pe locul 2. Daca un aliment e bogat in colesterol, nu inseamna ca iti va creste nivelul de colesterol direct proportional cu cantitatea din alimentul respectiv. Sunt destule studii recente care arata ca ouale SCAD lipoproteinele cu densitate mica (LDL, denumite si "colesterol rau" in limbaj popular). Ce spui tu sunt mituri de pe timpul comunismului.
Toate alimentele sunt la fel de sanatoase, fiecare leguma/fruct sau tip de carne are diverse proprietati benefice pentru corp, de aceea trebuie sa mancam cate putin din fiecare, orientandu-ne dupa piramida alimentatiei.
Fructele si legumele sunt cele mai sanatoase si e bine sa le consumi zilnic
Alimentele nu sunt sănătoase.
Hrăniți-vă cu pastiluțe că așa vă îndeamnă "studiile științifice" ale industriei farmaceutice.
Nu mai mâncați nimic până nu vă confirmă BigPharma că e sănătos.
Un fluture a întrebat odată o omidă cum reușește ea să meargă și
să-și sincronizeze atâtea zeci de perechi de picioare.
Omida s-a oprit, s-a gândit câteva secunde...
Și de atunci n-a mai știut să meargă.
Singurul lucru care il poti face de la oua respectiv gãlbenus este exces de vitamina A, care se poate face la fel de usor si prin consum excesiv de morcovi. Colesterolul din sânge nu are nici o legatura cu alimentatia, are legatura cu efectele organelor, ficatul produce colesterol in sânge pentru a vindeca anumite organe. Nefiind o problema ci alarmând ca este o problema in organism.
Trebuie sa fie o variatie. Chiar daca e sanatos, nu stiu daca un aliment trebuie consumat chiar zilnic.