| Elena1234456 a întrebat:

Ce alimente anticancer cunoasteti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
| miky_5469 a răspuns:

Tot ce este rosu se numeste anticancer : rosii, ardei rosu, sfecla, varza rosie, sfecla rosie!

| Rizer a răspuns:

Alimentaţia anticancer

La tratamentul cancerului cu ceaiuri şi tincturi din plante medicinale, dl Voinea Ene mai adaugă: consumul unei pulberi din frunze şi ramuri tinere de vîsc, 1-3 vîrfuri de cuţit (1-3 g) în ceaiul prescris, de 2-3 ori/zi, înaintea meselor principale (acest remediu nu este indicat în tumori cerebrale); pulbere din fructe de armurariu, o linguriţă rasă, de 2 ori/zi, înainte de masă; pulbere din fructe de ienupăr, 1-3 vîrfuri de cuţit, de 2-3 ori/zi cu creşteri treptate, în ceaiul prescris, înainte de masă.
Cercetările au evidenţiat rezultate notabile în cazuri de cancer, în funcţie de bolnav, prin curele cu tinctură de propolis, 1 picătură/kgcorp, înainte de masă. Remediul este contraindicat cardiacilor dar şi bolnavilor cu insuficienţă renală şi hepatică.

S-au mai obţinut vindecări şi cu argilă: 1 pahar cu emulsie de 2-3 ori/zi şi cataplasme pe zonele afectate. Foarte mult ajută uleiul de peşte sau de soia, rapiţă şi măsline, 1-2 linguri/zi, dimineaţa, pe stomacul gol, cu puţină de zeamă de lămîie.

Unii terapeuţi mai recomandă, sub strictă supraveghere, remedii din petrol dublu rafinat, cartilagii de rechin sau bovine şi chiar urina proprie, cîte 100 ml/zi, dimineaţa, în ceaiul prescris sau în sucuri de legume şi fructe.

Hipocrate, parintele medicinei, a lăsat pentru posteritate un sfat celebru: "Mîncărurile voastre să fie şi medicamentele voastre!". Atît experienţe din vechime, cît şi studii de ultimă oră argumentează că vindecarea bolilor canceroase începe, mai ales, prin schimbarea alimentaţiei. Cercetările de laborator au confirmat prezenţa unor substanţe citostatice puternice în foarte multe produse de origine vegetală.

• Un aport crescut de fructe şi legume crude protejează împotriva multor cancere, reducînd riscul de boală cu două treimi.

• Fibrele vegetale din cereale, morcovi, ţelină, sfeclă roşie, varză au efect protector şi vindecător în cancerul gastric şi în cel de colon. O dietă bogată în fibre vegetale determină mişcări regulate ale stomacului, reducînd astfel timpul de contact al organismului cu substanţele cancerigene formate în mod normal în intestin, reducîndu-se astfel absorbţia carcinogenilor şi, implicit, riscurile îmbolnăvirii. Mai mult, fibrele vegetale absorb toxinele hidrosolubile şi contribuie la eliminarea lor din organism. Un minim de 40 g fibre/zi, în condiţiile eliminării totale a consumului de grăsimi animale, previne apariţia cancerului mamar şi al celui genital la femei.

• Cerealele, în special grîul şi hrisca, pot înlocui cu succes medicamentele antioxidante, antitumorale, reprezentînd şi o bază nutritivă lipsită de toxine şi uşor de digerat.

• Vitaminele pot stimula sistemul imunitar al organismului contra cancerului. Vitamina C din sucul de lămîie, din pătrunjel tocat sau din mere are efecte imuno-stimulatoare, acţionînd ca bioantioxidant hidrosolubil cu rol în distrugerea celulelor tumorale. Se vor suplimenta, mai ales, alimentele care conţin vitaminele B17 (lietril), B8 (acid folic), B5 (acid pantotenic), A, E, C şi P, Coenzima Q10, mineralele seleniu şi zinc, precum şi enzime naturale (din polen). Beta-carotenul (din morcov) reduce efectele secundare ale agenţilor chimioterapeutici.

• Retinoizii din sucul de morcovi, ţelină, sfeclă roşie, fructe de pădure (cătină, afine, coacăze negre) ajută foarte mult în vindecarea cancerului de piele, pulmonar, intestinal, în cel al vezicii urinare şi chiar în metastaza osoasă. Cercetările arată că aceşti retinoizi sînt substanţe citostatice foarte puternice, care reduc capacitatea de diviziune a celulelor canceroase şi forţează celulele tumorale să-şi reia funcţia de origine.

• Cercetări de ultimă oră au dovedit că usturoiul dă bune rezultate în tratarea cancerului de plămîni.

Alte alimente cu proprietăţi anticancerigene sînt urzici, spanac, sparanghel, pătrunjel, broccoli, conopidă, mazăre, fasole, castraveţi, roşii, cartofi fierţi, mere, caise, mango, piersici, portocale, ananas, orez şi pîine prăjită din făină integrală.

S-a mai dovedit că polenul (cîte 30-40 g/zi) este un bun fortifiant şi regenerator al organismului, contribuind activ la resorbţia tumorală, iar laptele de capră (consumat în perioade de dezintoxicare – regimul Oshawa) conţine un acid organic puternic ce opreşte evoluţia cancerului aflat în stadiul incipient, avînd efecte benefice şi în unele cazuri ajunse la metastază.

| alexdop21 a răspuns:

Stii ca sunt multe forme de cancer si sunt diferite intre ele, depinde de tipul cancerului, de persoana care are cancer, nu ii poti da un fruct la care poate e alergic, sau poate nu vitamina C ii lipseste in corp!

| annda a răspuns:

Ardelul iute. big grin

| kathessa a răspuns:

Mere, rosii, pepene, usturoi, ceapa... aint multe. In general tot ce este cit mai putin preparat si modificat de la forma lui initiala. Italienii au o vorba: hrana ne-a dat-o Dumnezeu, dar a preparat-o dracul!

| MissCamelia a răspuns:

Plante care nu fac fluorescente -asa mi-a zis doctorul meu de familie ca s-a tratat, a avut cancer

| 1992 a răspuns:

Ceapa

| 1992 a răspuns:

Eu am vorbit serios! ceapa e un aliment anticangcerigen era intr-o revistatongue

| cesege a răspuns:

I/2kg miere+2frunze mari ALOESabila(Vera)+3lig cogniac-se mixeaza
din amestec se ia o ligura de 3 ori pe zi cu 15 min inainte de masa cel putin 10 zile.Reteta este a unui calugar(Romano)

Răspuns utilizator avertizat
| 1968 a răspuns:

Tot ce tine de natural si este bioo...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Usturoilu.

| Legolas a răspuns:

Broccoli...cred ca... uite aici sursa mea http://www.cebudoctorsuniversity.edu/hospital/cardio/chua15.html

| rusyyy a răspuns:

Alimente contra cancerului

broccoli
cartofi dulci
papaya

varza de Brussel
rosii
piersici

varza
ignami
mandarine

morcovi
caise
migdale

conopida
afine
cartof

vanata
grapefruit
spanac

fasole verde
struguri
dovlecel

ardei
lamai
iaurt

ridichi
mango
somon

dovleac
portocala
ton