Cereale fortificate: contrin intre 1.6 – 12.8 mg de vitamina E per portie.
Seminte de floarea soarelui: 30 gr de seminte uscate de floarea-soarelui prajite ofera 7.4 mg de vitamina E si 165 de calorii. Uleiul de floarea soarelui este si el o sursa buna de nutrienti, furnizand 5.6 mg de vitamina E si 120 de calorii.
Nuci: Migdalele contin 7.3 mg de vitamina E si 164 de calorii per 30 gr; alunele au 4, 3 mg de vitamina E si 178 de calorii pe 30 gr; nucile uscate 3, 1 mg de vitamina E si 168 de calorii pe 30 gr iar arahidele 2, 2 mg de vitamina E si 166 de calorii pe 30 gr.
Uleiuri vegetale: O lingura de ulei de seminte de bumbac ofera 4, 8 mg de vitamina E, in timp ce uleiul de floarea soarelui nu este cu mult in urma cu 4, 6 mg.
Frunze de nap: 100 de gr de frunze de nap ofera 2.9 mg de vitamina E si doar 24 de calorii. In plus, aceasta planta este bogata in vitamina A, vitamina K, vitamina C si calciu.
Pasta de tomate: doar o lingura de pasta de tomate are 2, 8 mg de vitamina E si 54 de calorii.
Seminte de pin: 30 ge se deminte de pin contin 2.6 mg de vitamina E si 191 calories. Semintele de pin se pot adauga in sosul pentru paste sau in salate.
Unt de arahide: ideal pentru un mic dejun sanatos, untul de arahide contine 2, 5 mg de vitamina E si 192 de calorii pe doua linguri.
Avocado: O jumatate de avocado are 2, 1 mg de vitamina E si 161 de calorii.
Cereale fortificate: contrin intre 1.6 – 12.8 mg de vitamina E per portie.
Seminte de floarea soarelui: 30 gr de seminte uscate de floarea-soarelui prajite ofera 7.4 mg de vitamina E si 165 de calorii. Uleiul de floarea soarelui este si el o sursa buna de nutrienti, furnizand 5.6 mg de vitamina E si 120 de calorii.
Nuci: Migdalele contin 7.3 mg de vitamina E si 164 de calorii per 30 gr; alunele au 4, 3 mg de vitamina E si 178 de calorii pe 30 gr; nucile uscate 3, 1 mg de vitamina E si 168 de calorii pe 30 gr iar arahidele 2, 2 mg de vitamina E si 166 de calorii pe 30 gr.
Uleiuri vegetale: O lingura de ulei de seminte de bumbac ofera 4, 8 mg de vitamina E, in timp ce uleiul de floarea soarelui nu este cu mult in urma cu 4, 6 mg.
Frunze de nap: 100 de gr de frunze de nap ofera 2.9 mg de vitamina E si doar 24 de calorii. In plus, aceasta planta este bogata in vitamina A, vitamina K, vitamina C si calciu.
Pasta de tomate: doar o lingura de pasta de tomate are 2, 8 mg de vitamina E si 54 de calorii.
Seminte de pin: 30 ge se deminte de pin contin 2.6 mg de vitamina E si 191 calories. Semintele de pin se pot adauga in sosul pentru paste sau in salate.
Unt de arahide: ideal pentru un mic dejun sanatos, untul de arahide contine 2, 5 mg de vitamina E si 192 de calorii pe doua linguri.
Avocado: O jumatate de avocado are 2, 1 mg de vitamina E si 161 de calorii.
Cantitati mai mari de vitamina E se gasesc in uleiurile vegetale nerafinate, presate la rece (prin rafinare le scade mult cantitatea de vitamina E), legumele verzi (spanacul, broccoli, mazarea, fasolea verde), semintele crude (de floarea soarelui, de dovleac, alune, migdale, nuci).
Uite aici un link cu multe informatii despre vitamina E, iar in josul painii, gasesti un tabel cu alimentele care contin in cantitati mari vitamina E.
http://prodieta.ro/......taminei-e/
Funda?
Nuci;
Sos de Tomate;
Seminte de floarea Soarelui;
Uleiuri Vegetale;
Unt de Arahide;
Avocado.
Participând la formarea și protejarea globulelor roșii și ale țesuturilor, este indicată în cazul sterilității ambelor sexe, vărsăturilor, tulburărilor neuromusculare în timpul sarcinii, hepatitei endemice și cronice, distrofii musculare, insuficiență cardiacă, psoriaziz, acnee. Poate fi preluată din uleiuri de germeni de porumb și de floarea soarelui, semințele de floarea soarelui, alune, spanac, pâine neagră, unt, varză și ouă. Sursa (precum si referinte pentru toate vitaminele) aici: http://www.supermamici.ro/alfabetul-scurt-al-vitaminelor-importante/
Ouale
Oul este alimentul complet pentru ca el contine fier, fosfor, complexul de vitamina B, proteine de calitate superioara, vitamina A, D, E, zinc, potasiu, sulf, calciu si multe alte substante benefice care asigura dezvoltarea fizica si mentala a unui copil. De asemenea, consumul de oua are un stimuleaza activitatea cerebrala si sistemului nervos.
Si mai bun decat oul de gaina, este oul de prepelita. Spre deosebire de primul, cel din urma nu provoaca alergii ci le vindeca, contine de cateva ori mai multe vitamine si alte substante, protejeaza organismul de bolile infectioase si vindeca anemiile, urticariile si conjunctivitele.
Pestele gras
Pestele gras este o sursa excelenta de acizi grasi omega-3 care asigura dezvoltarea si functionarea buna a creierului. S-a dovedit stiintific ca oamenii care consuma peste gras au mintea mai ascutita iar mamele care consuma acest aliment pe timpul sarcinii au un copil cu abilitati cognitive crescute. Asadar, dragi mamici, introduceti in alimentatia copilului vostru carnea de somon, sardina sau scrumbie.
Acizii grasi si omega-3 se intalnesc si in nuci, seminte sau migdale.
Legume colorate
Cu cat o leguma este mai puternic colorata(si se aplica si in cazul fructelor), cu atat ea este o sursa mai buna de antioxidanti. Asadar, rosiile, morcovii, sfecla rosie, spanacul, cartofii dulci, broccoli sunt surse excelente de antioxidanti si alte substante care mentin celulele nervoase puternice si sanatoase.
Cerealele integrale
Cerealele constituie o hrana necesara in dezvoltarea inteligentei unui copil datorita glucozei pe care o contin si de care organismul are nevoie. De asemenea, ele contin fibre care asigura echilibrul zaharului din sange si ajuta tranzitul intestinal, vitamina E, complexul de vitamina B care stimuleaza si hraneste sistemul nervos, potasiu si zinc care ajuta corpul si creierul sa functioneze la capacitate maxima.
radimna77 întreabă: