Pentru a scapa de grasime (a slabi) trebuie sa mananci mai putine kilocalorii decat consumi. Nu exista diete minune, alimente minune, ore la care nu trebuie sa mananci. etc.
Oricine incearca sa iti dea o solutie miraculoasa vrea sa-ti vanda ceva.
Treaba e simpla:
1) afli cat trebuie sa consumi in kcal folosind un calculator online
2) iti faci un necesar caloric stiind urmatoarele:
1 g proteina sau carbohidrat = 4kcal
1 g grasime = 9kcal
40% din necesarul calorc sa vina din proteine
grasimile sunt necesare pentru hormoni
Fibrele sunt necesare pentru digestie. minim 20-25g fibra pura pe zi.
3) numeri si calculezi in fiecare zi fiecare lucru pe care-l bagi in gura. Cum? Citind etichetele cu valori nutritionale si gatindu-ti mancarea
4) te cantaresti / masori progresul o data pe saptamana in aceleasi conditii. Recomandabil pe stomacul gol, dimineata.
5) Ajustezi in functie de obiectiv / repeti la infinit de la 3 incoace
Celulita este data de o particularitate a tesutului gras din organismul femeilor. Practic nu poti "scapa" de celulita. Tot ce poti face e sa slabesti, si sa nu te ingrasi la loc ca sa nu-ti rupi pielea / generezi vergeturi.
Tips: evita orice are zahar, mananca carne, peste, sau alte surse cat mai curate de proteine. Broccoli/mazare/spanac sunt surse bune de carbohidrati si fibre.
Buna! Si eu m-am confruntat cu aceasta problema. Am incercat toate modalitatile ca sa scap de celulita insa, aceasta teama am avut-o si eu. Totusi, intr-o zi, o prietena mi-a aratat un site unde gasesc aceste creme si pot sa spun ca sunt foarte multumita de rezultatul final. Iti las un link unde gasesti aceste creme dar si detalii despre acestea:
www.gardianul.ro/ingrijire/cea-mai-buna-crema-anticelulitica/