Semintele de susan!
Poate ca nu te asteptai la asta, dar semintele de susan au un continut foarte ridicat de calciu. E suficient sa consumi un sfert de ceasca, fie in salate, fie in legumele fierte sau trase in tigaie, fie in iaurt. Exista si paste care contin susan, cunoscute sub denumirea de tahini. Doua lingurite de seminte de susan contin 126 de miligrame de calciu.
Uleiul de peste
Gustul sau e greu de suportat ca atare, dar exista salate peste care poti adauga o lingura de ulei de peste, astfel ca il poti consuma fara sa-i simti neaparat gustul. Pentru orice eventualitate, e bine sa folosesti si dressing cu lamaie pentru salata respectiva. Uleiul de peste e foarte sanatos pentru organism, intrucat contine vitamina D.
Spanacul
Frunzele de spanac contin foarte mult calciu. O singura ceasca de spanac gatit contine 245 de miligrame de calciu, ceea ce inseamna ca este un aliment extrem de sanatos.
Sardinele
Acest tip de peste sarat reprezinta o sursa excelenta atat de calciu cat si de vitamina D. Daca iti plac, poti manca asa ceva cat de des vrei, iar osteoporoza va sta departe de tine!
Tofu
Branza tofu este o sursa foarte buna de calciu, dar si de proteine. O jumatate de ceasca de tofu contine 861 de miligrame de calciu.
Laptele de soia
O singura ceasca de lapte de soia, indiferent daca este sau nu aromat, contine 200 miligrame de calciu. Exista pe piata chiar si lapte de soia cu continut dublu de calciu si vitamina D, special pentru intarirea oaselor.
Din cate stiu eu ouale, migdalele, brocoli, nucile, spanacul, semintele de susan contim mult calciu, dar produsele lactate le intrec pe toate la continutul de calciu.
Oul, legume, fructe sau du-te la farmacie si spune-i sa iti deie niste sirupuri cu calciuri
Ionut pot sa stiu si eu de ce ne-ai dat stupid la toate? M-am uitat in profilul tau si la toate ne-ai dat stupid. Ce nu ti se pare corect? Crezi ca raspunsul tau e cel mai bun?
deeeeeebora întreabă: