Alimentaţia pentru gastrită trebuie să fie una echilibrată şi sănătoasă. Bolnavii diagnosticaţi cu gastrită pot consuma produse făinoase moi (sufleuri sau budinci, mămăligă), carne slabă (pui, vită, peşte) pregătită pe grătar, rasol sau prin fierbere, lapte, brânză dulce de vaci, urdă, ouă fierte (în niciun caz prăjite!), legume fierte sau înăbuşite (dovlecei, cartofi, mazăre, morcovi, ardei), fructe dulci (banane, mango, caise, piersici, pene galben), compoturi, budinci dulci şi zahăr cu moderaţie.
Nu te lua dupa diferite persoane. Cand mi-a descoperit o doctorita Gastrita hiperacida (era ruda mea) mi-a spus asa: mananca orice si ce vezi ca-ti face rau nu mai manca. Exemplu: sotia mea nu poate maca rosii. Eu mananc cu tonele. In schimb sotia mea manaca castraveti. Eu mor in urmatoarea jumatate de ora daca mananc. Pentru tratament rapid ia o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu cu apa. Eu bagam praful in gura si apoi turnam apa altfel este gretos.Pentru tratament de lunga durata mergi la medic. Eu am facut ( la sfatul unei farmaciste) tratament 3 luni cate trei saptamani pe luna cu o pauza de o saptamana, cate doua pastile seara, cu Gastrosidin: https://www.google.ro/......ps?/search
acum mai mananc si unele alimente interzise. Atunci nu puteam defel.
mentholinks întreabă: