Alegerea lor se face pe baza anamnezei, mai exact a antecedentelor patologice personale si a dorintelor si nevoilor personale, toate la recomandarea medicului ginecolog.
Daca ai dureri de cap, probleme de coagulabilitate, tomboza venoasa, ai nevoie de anticonceptionale doar cu progesteron, daca nu e mai bine sa iei anticonceptionale combinate (estrogeni+progesteroni) datorita faptului ca e mai putin pretentios: AC orale pe baza de progesteroni trebuie luate la aceiasi ora, daca se iau dupa 2 ore se considera ca ai sarit o pastila, la celalta categorie ai voie sa o iei si dupa 12 ore.
Celalalte metode sunt recomandate pe baza planurilor persoanei implicate.
Daca vrei sa faci si niste analize, ca sa stii ca nu risti nimic, e bine sa faci o hemograma, test de coagulare, inr, si un examen obiectiv complet. Dar nu exista test care sa te poata trimite catre un anumit tip de anticonceptional.
Nu am auzit pana acum de asa ceva... in general doctorul iti recomanda anticonceptionale avand la baza experienta sa in domeniu.
Analizele de sange se fac pentru a vedea daca e indicat sau nu sa urmezi un tratament cu contraceptive orale combinate (COC). La noi nu stiu cati medici cer analize, dar in mod normal ar trebui verificata functia hepatica, metabolismele glucidic si lipidic si echilibrul hormonal. Se cer astea pentru ca sunt in interdependenta cu COC.
Sincer la noi nu se fac analize de sange sau altceva din pacate. Doar iti va face un control gineologic si iti va pune intrebari despre mentruatia ta si despre istoricul familiei (boli de ex).
Eu am intalnit si doctori care sunt doar la planing intri la ei si nici nu iti fac un control ginecologic doar iti pun setul de intrebari. Oricum dupa 3 luni de administrare sau la orice schimbare in rau pe care o simti neaparat o vizita la medic.
Iti recomand sa ii adresezi toate nelamuririle si sa ii spui tot ce crezi ca ar avea legatura cu prescrierea anticonceptionalelor.
Acum sincer ai fost la vreun ginecolog si ti-a zis sa-ti faci analize? Eu zic ca nu.Asa ar fi normal, dar e prea complicat pentru ei si dau si ei la ghici, iar dupa tu te lupti cu kilogramele pe care le acumulezi. Oricum ceva legat de hormoni.
anonim_4396 întreabă:
Sevenup întreabă:
anonim_4396 întreabă: