Pastilele AC sunt pastile ce contin hormoni si se prescriu in functie de profilul hormonal al fiecarei femei in parte.
Pastila AC cu hormonii nepotriviti pentru organismul tau nu numai ca nu te va proteja, dar ar putea sa genereze si probleme de sanatate.
Ginuta, Mariuta, sau Tantica nu iti pot recomanda anticonceptionale pentru ca nu au habar ce profil hormonal ai.Nici macar medicul nu ti le va recomanda la ghici, ci o va face in urma unor analize specifice.
Anticonceptionalele NU se iau dupa ureche sau sfatul vecinelor sau altor neaveniti, fiindca iti pot deregla sistemul hormonal, declansand boli tiroidiene si hormonale grave.
Anticonceptionalele sunt recomandate de un endocrinolog sau ginecolog, NUMAI in urma unor analize hormonale, pentru a se vedea cum este sistemul tau hormonal si ce anume este indicat pentru el.
In plus, anticonceptionalel costa intre 30 si 50 de lei lunar, adica sunt foarte scumpe si periculoase pentru ca au efecte secundare care te pot lasa infertila pe viata, sau pot declansa boli hormonale.
Ti-as recomanda cu toata increderea: PREZERVATIVELE, care nu au efecte secundare, nu provoaca ingrasare, nu musca, nu dor, nu provoaca alergii si costa numai 2-3 lei bucata.
Vezi la medicul de familie, nu ar trebui sa implice nici un cost financiar, doar timpul petrecut cu treaba asta. P.S. Cu ceva grija si atentie, daca ai ciclul stabil, si calendarul poate fi destul de ok.
Așa ceva nu se recomandă, ci se prescrie după un consult hormonal. Dacă ții foarte tare la asta, întreabă la farmacie despre cele mai neinvazive din punct de vedere hormonal, dar probabil nu sunt la fel de eficiente.
Iti recomand CELELALTE anticonceptionale dupa ce ramai insarcinata ca astea nu au avut efect
anticonceptionalele nu se dau la recomandare la radio-sant, se dau NUMAI de doctor dupa ce iti face niste analize, care ii vor spune ce anume v-a avea efect la tine, altfel, sunt mai multe tipuri, si cam oricare alt tip nu v-a avea efect
deci, doctor sau prezervativ... sau abstinenta
Sincer nu îți recomand să iei anticoncepționale, în primul rând fără prescripție medicală ți le dă cam greu sau chiar deloc depinde de farmacii, cel puțin în zona mea nu se dau fara rețetă de la medicul ginecolog, in al doilea rând te poate afecta mai târziu, iar dacă întrerupi consumul, se zice că rămâi mai repede . De accea a-și recomanda sa folosiți cealaltă metoda cu prezervativele. Oricum eu cred că Karissa e un anticoncepțional bun, poți încerca să îl iei, dar ți-am zis nu știu dacă o să reușești fără prescripție. Sper că te-am ajutat!