Pielea are trei straturi importante, cel mai profund fiind hipodermul care reprezinta sediul tuturor transformarilor care stau la baza dezvoltarii acestei afectiuni estetice. Hipodermul este alcatuit in cea mai mare parte din celule grase dispuse in staturi uniforme, strabatute de fibre de conexiune, vase sanguine si terminatii nervoase. Aportul sanguin este esential in buna functionare a acestui tesut, ca de altfel a tuturor tesuturilor din organism. Scaderea fluxului de sange si implicit de oxigen determina in timp aparitia unor transformari degenerative la nivelul fibrelor de colagen (fibre de conexiune) care isi schimba structura, isi pierd elasticitatea si se transforma in minicorzi fibroase ce nu vor mai permite tesutului gras sa-si pastreze uniformitatea. Acesta va fi organizat sub forma de "noduli" delimitati de tesut fibros, pediculii vasculari sunt comprimati iar aportul sanguin este scazut. Uneori zonele de celulita sunt dureroase fapt ce se explica prin compresiunile care se exercita de catre dispozitia nodulara a grasimii asupra terminatiilor nervoase din piele. In conditiile lipsei de oxigen celulele grase izolate in aceste formatiuni nodulare vor intensifica procesele de lipogeneza, adica vor sintetiza si mai multe grasimi care se acumuleaza in interiorul celular, cu cresterea consecutiva a volumului lor. Epurarea celulara este deficitara, produsii toxici se acumuleaza local, intoxicand celulele inconjuratoare. Aparitia si evolutia celulitei este in stransa legatura cu mai multi factori, cei mai importanti fiind cei genetici, hormonali, de alimentatie si mod de viata, nivel de stres. 90% dintre femei dezvolta pana la varsta de 30 de ani stadiile incipiente ale celulitei, aparitia acesteia fiind dictata de hormonii sexuali feminini.
Buna.sa stii... uite un lucru de care nici eu nu am stiut... daca porti blugi mulati...provoaca celulita...este un sfat sa nu porti ...asta daca folosesti astfel de pantaloni... sper ca te-am ajutat cu raspunsul meu inteligent de zuzu
Aspectul sanatos al pielii si toxinele
Pielea este un barometru al starii de sanatate a întregului nostru corp.
Cand sunteti bolnav, suferiti de o raceala sau gripa, pielea dvs reflecta starea de sanatate, culoarea fetei devine palida si salcie.In timp la nivelul pielii apar mai multe modificari cum ar fi riduri premature, acnee care sunt o reflectie ale unor probleme de sanatate mai profunde, pe termen lung.
Cand ne gandim la sanatatea pielii, avem tendinţa să ne gandim la pielea noastra separat si nu ne gandim de restul corpului nostru. Ca urmare, ne concentram pe tratamente la suprafata pielii cum ar fi creme sau proceduri dermatologice. Aspectul luminos al pielii trebuie să fie hranit din interior...
http://3tospange.blogspot.com/......inele.html