| LisaJulie a întrebat:

Ce anume cauzează rezistența la insulină? Este genetica?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Rezistenta la insulina este data in general de kg in plus, cu cat avem mai multe cu atata rez la insulina e posibil mai mare. Cand slabim la normal, rezistenta dispare si o sa arate indicele HOMA ca e sub 2 la analize, adica fara rezistenta.

Nu conteaza ca se face miscare in plus sau nu fata de cea de baza, daca greutatea e normala, nu apare rezistenta la insulina, si la slabire tot scade.

Nu e neaparat genetica.
Exista si boli care pot da rezistenta la insulina desi esti slab, dar astea sunt cazuri mai rare. Poate bolile alea sa fie genetice sau nu, dar nu direct rezistenta la insulina.

Genetica e daca apare in mod direct fara alte boli si kg in plus.
Poate sa apara daca exista defectiuni pe receptorii de insulina si alte probleme, dar si alea sunt cazuri mai rare.

| mODIN a răspuns:

Nivelul de insulina creste atunci cand mananci. Anumite mancaruri, zaharul si alti carbohidrati, il ridica mai mult si mai repede decat proteinele sau grasimea.

Cand mananci mult sau foarte des, ramane ridicat, lucru care cauzeaza rezistenta in timp. Nivelul scade automat daca a trecut o perioada de timp de la ultima masa, sau daca faci efort.

Practic, mesele dese, consumul excesiv de mancare (mai ales dulciuri), lipsa de miscare, astea tin ridicat nivelul de insulina si duc la rezistenta.

Răspuns utilizator avertizat
| Madaxo97 a răspuns:

E cauzată de prea mult zahăr si carbohidrați. Și eu am așa ceva.

| Cipi1212 a răspuns:

Insulina provoacă dependență.