"O amnezie poate fi cauzata de o leziune a ariilor cerebrale legate de functiile memoriei, de origine vasculara, tumorala, traumatica (comotie cerebrala), infectioasa (encefalita), degenerativa (boala lui Alzheimer), hemoragica (hemoragie subarahnoidiana) sau consecinta lipsei de vitamina B1, observata mai ales la alcoolici (sindromul lui Korsakov)."
Bună!
"Cauze comune și factori de risc de pierdere amnezie şi memorie includ concomitentă probleme psihologice, prejudiciul trauma sau cap şi aşa mai departe. (1-6)
Concomitentă probleme psihologice
Mulţi pacienţi cu pierderi de memorie prezent cu alte probleme emotionale, cum ar fi depresie, stres si anxietate.
În aceşti pacienţi pierderi de memorie se datorează concentrației săraci şi nu observe lucruri, mai degrabă decât insuficienţă de memorie reale.
Probleme de dormit sunt, de asemenea, motivele pentru memorie slabă în aceşti pacienţi.
Traume, traumatism cranian, sechestrarea epileptice sau accident vascular cerebral
Acestea pot duce la pierderi de memorie bruscă sau amnezie.
În accident vascular cerebral, unele de sânge la o parte a creierului este tăiat. Acest lucru provoacă țesuturile creierul să moară.
Dacă pacientul Uită tot ceea ce sa întâmplat înainte incidentul este numit retrograd amnezie şi dacă el sau ea Uită tot ce sa întâmplat după incident, este numit anterograde amnezie.
Acest tip de amnezie acută sau bruscă este cauzată datorită lipsei de oxigen adecvat în anumite părţi ale creierului.
Alte cauze amnezie
Alte cauze amnezie includ:
Probleme cu glanda tiroidă – cei cu activitățile inferioară a tiroidei sunt expuşi riscului de pierderi de memorie
Sedative şi unele medicamente utilizate împotriva boala Parkinson pot cauza pierderi de memorie în timp.
Daune pe termen lung la nivelul creierului din cauza abuzului de alcool. Korsakoff's psihoză este cauzată de abuzul de alcool pe termen lung.
Dietetice sau alte deficienţa de vitamina B1 sau tiamină poate duce la amnezie.
Trecătoare amnezie globale, cauzate de probleme cu fluxul de sânge la o parte a creierului, care cauzează brusc episoade de pierderi de memorie care o persoană nu poate aminti după aceea.
Amnezie psychogenic în cazul în care pacientul se blochează la o parte din memoria lui sau ei de un eveniment neplăcut în trecut. Acest lucru le face incapabil să-şi amintească informaţii importante.
Amnezie infantilă sau copilărie-incapacitatea de a aminti evenimente din fragedă copilărie. Aceasta se poate datora stres psihologic în această perioadă a vieţii.
Tumorile cerebrale poate duce la amnezie
Infecţii ale creierului cum ar fi Boala Lyme lui, sifilis sau HIV/SIDA poate duce la pierderi de memorie
După anumite tipuri de intervenţii chirurgicale creierului.
După cancer de chimioterapie, radiaţii creierului sau transplant de măduvă osoasă
După electroşocuri terapia mai ales pe termen lung.
Declin lent de memorie aşa cum se vede în demenţă cauzate de boala Alzheimer
Pierderi de memorie poate fi văzut în cazuri prost controlată de tulburare bipolară, sau de schizofrenie.
Modificărilor hormonale sunt responsabile pentru pierderi de memorie. De exemplu, riscul de pierderi de memorie crește cu niveluri mai scăzute de estrogen femei după menopauză. Vârstnici cu niveluri ridicate de corticosteroid sunt expuşi riscului de memorie declin.
Bolilor generale fizic poate afecta concentrația şi memorie." - SURSA :
http://www.news-medical.net/health/Causes-of-amnesia-%28Romanian%29.aspx
"O amnezie poate fi cauzata de o leziune a ariilor cerebrale legate de functiile memoriei, de origine vasculara, tumorala, traumatica (comotie cerebrala), infectioasa (encefalita), degenerativa (boala lui Alzheimer), hemoragica (hemoragie subarahnoidiana) sau consecinta lipsei de vitamina B1, observata mai ales la alcoolici (sindromul lui Korsakov).
Amnezia mai poate surveni si in cursul bolilor psihiatrice, ca urmare a unei crize de epilepsie sau a unui soc. In sfarsit, numarul tulburarilor de memorie este legat de consumul de medicamente, in particular de tranchilizante (benzodiazepine). Utilizate pe lunga durata, ele induc adesea o amnezie anterograda, care se manifesta prin imposibilitatea de a fixa amintirile noi, sau prin tulburari acute de memorie apropiate de ictusul amnezic.
Amnezia se poate instala subit sau treptat, iar pierderea memoriei poate fi temporara sau permanenta. In plus, pierderea memoriei poate privi evenimentele recente sau cele din trecutul indepartat, sau poate fi o combinatie de ambele tipuri. Desi procesul de imbatranire duce in mod normal la dificultatea de a invata si de a retine informatii noi, ea nu este responsabila si de pierderile insemnate de memorie decat daca este insotita de o boala." - SURSA :
http://www.sfatulmedicului.ro/......mnezia_356
Toate cele bune.