| Tourniquet a întrebat:

Ce ar cam trebui sa fac daca ma doare capul la scoala? Mentionez ca colegiiu mei sunt niste badarani care nu ar face liniste deloc, nu as vrea sa ii spun doamnei inv. ca ma doare capul, m-ar trimtie acasa chatterbox.

Cum am mai spus la o intrebare, port ochelari si nu am probleme cu ochii sa ma doara din cauza ochelarilor, ma simt bine la ochi cu ei, faza e ca mi-e frica sa nu fiu anemica, ceva. Ca am si stari de ameteala uneori... chatterbox.

Poate din cauza regimului care-l tin? Ca mananc putine dulciuri, fara grasimi, si mananc mai putin si mai des? Adica nu mananc in cat sa simt ca pleznesc. straight face

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Micul dejun trebuie sa iti fie consistent, de preferat cereale cu lapte sau cu iaurt. Multi tineri fac greseala sa nu manance nimic cand merg la scoala, scade glicemia si apar ametelile si durerile de cap. Aceleasi simptome apar si in cazul anemiei. Ar trebui sa-i spui mamei tale de problema ta si sa te duca la medicul de familie ca sa faci niste analize.

| Kassandra1408 a răspuns:

Sunt mai multe solutii la rpoblema ta : treci pe la plafar si cauta ceai cu ginko biloba si tablete cu ginseng- fac minuni ( ajuta la irigarea creierului si migrenele dispar) De asemenea, poti incerca sa faci exercitii de concentrare : http://www.armonianaturii.ro/......96-articol http://iulianews.blogspot.com/2006/07/puterea-de-concentrare-2.html

| axney a răspuns:

Faorte bine ca maninci putine dulciuri, si putine grasimi! dar indata ce iti este foame maninca fructe calorice (banane) nu te ingrasa, don't worry. Ar trebui sa consumi mai multe fructe in timpul zilei (fructe calorice daca simti foame). Corpul are sensori pe linba la fructe (fructoza) si indata ce observa ca consumi mai mult decit e necesar ti se taie foamea. Ceea ce nu exista la nuci, sau uleiuri, sau cartofi prajiti... nu te opresti pana nu simti stomacul plin - satietate, si nu mai incape. In majoritatea cazurilor durerea de cap e atunci cind corpul curata terminatiile nervoase (auto-tratare, la fel cum e febra), aceasta auto-tratare are loc doar atunci cind corpul are de ajuns energie sa faca detoxul. Si dupa cum stii, digestia consuma foarte multa energie, mai ales digestia produselor animale, si daca maninci mai putin si digestia are mai multa pauza, atunci corpul foloseste energia salvata la detox. De acea atunci cind dormi mai mult sau nu maninci o perioada mai indelungata decit e obisnuit corpul se incepe detoxul si te doare capul, simti calduri (mici febre).
Consuma fructe ca sursa de energie, nu supraincarca digestia, usor se extrage energia, si nu ingrasa (o lingura de ulei = 120 calorii pe cind o banan 80 calorii). Nu tebue sa-ti permiti sa stai in foame, maninca 70% din alimente crude (fructe si legume) si n-o sa te doara nimic. 811

| marrr a răspuns:

Nici nu trebuie sa mananci cat sa simti ca pleznesti. Parca zisesesi ca dimineata nu poti sa mananci, dar incearca totusi niste cereale simple sau cu lapte ori un baton. Incearca sa te mai linistesti si mananca lucruri sanatoase cum ar fi legumele si fructele. Poti sa mananci si dulciuri atunci cand simti nevoia pentru ca iti dau energie[artificialalaughing] dar ajuta persoanele care au lipsa de calciu. Eu am avut anemie si aveam ameteli ca si tine, dar am mancat mai multa carne si acum sunt bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca ar trebui sa ii spui doamnei inv.pentru ca asa am facut si eu adesea ori cand ma durea capul. te duci acasa si te intinzi.si daca chiar nu vrei sa te duci acasa atunci intindete pe cateva bancihappy. eu asa fac cand ma doare capul si nu iii spun doamnei inv.pentru ca o sa pierd din lecti si am mult de recapitulat dupaia.insa nu ii bai ca imi da temele colega mea.si apropo dimineata trebuie sa mananci pentru ca in el sta toata baza

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca ar trebui sa ii spui doamnei inv.pentru ca asa am facut si eu adesea ori cand ma durea capul.te duci acasa si te intinzi.si daca chiar nu vrei sa te duci acasa atunci intindete pe cateva bancihappy.eu asa fac cand ma doare capul si nu iii spun doamnei inv.pentru ca o sa pierd din lecti si am mult de recapitulat dupaia.insa nu ii bai ca imi da temele colega mea.si apropo dimineata trebuie sa mananci pentru ca in el sta toata baza

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Foarte buna intrebare.

| NUKKA a răspuns:

Cel mai bine ca sa te lamuresti de ce ai aceste simptome este sa mergi sa faci un control medical.NU te trata babeste sau dupa ureche, pot apare complicatii grave si atunciva fi mai dificil de vindecat, asa ca fuguta la doctor.INSANATOSIRE GRABNICA ITI DORESC.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu lua in seama sau mutate in alta scoala.Pe tine te doare capul de la colegi dar pe mine de la natuna am niste dureri dar am abia 16 ani

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti o proasta cum sa te doara de la dulciuri te doare de la altceva daca te doare in timpul scolii trebuie sa stai cuminte in banca sa iti pui mana pe banca si voala iti trece totuk crede-ma asa am facut