| Gass93sv a întrebat:

Ce ar insemna descoperirea unei inimi artificiale complet functionala?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
20 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| express11 a răspuns (pentru Gass93sv):

Din pacate nu.au inventat o pompaaaaaa, dar a cedat dupa 2 luni jumatate, din pacate, in franta cred, cred ca gasesti pe google cazul.bafta.

Răspuns utilizator avertizat
| express11 a răspuns (pentru Gass93sv):

Da.

| Wehrmacht a răspuns:

E destul de evident ce ar insemna: o gramada de bani, o salvare si o moarte pentru aia care nu pot sa mai adauge cateva caramizi la gramada deja foarte mare a medicilor...
Si descoperirea ei este imposibila.Nu o sa auzi niciodata pe cineva spunand "aaa... uite ba acolo o inima artificiala". Este posibila inventarea ei...

| Doctorfishadi a răspuns:

Salut!
Inima artificiala exista, functioneaza pe baza unei baterii externe.
Poate sa tina oamenii in viata numai cateva luni, pana ce gasesc donator compatibil.
Din cunostintele mele stai in viata cu ea intre 6 si 8 luni, maxim, apoi devine calvar, deoarece n stii daca mori azi sau maine, sau peste alte 8 luni.
Nu exista o inima care sa o inlocuiasca definitiv pe cea "reala."
Dar nu ma refer ca doar te tine in viata,ci pur si simplu poti vorbii,poti merge,ce face un om normal, dar bineinteles ca si foarte multa odihna.
Singurul inconvenient este ca inima are nevoie de baterie, iar asta arata ca cea de la masina, si o tii undeva in camera langa tine, dar iti "ies" din stomac 2 furtune cu care inima este conectata la baterie,mie asta mi se pare ciudat,iti dai seama ce priveliste?
Insa este mai buna decat o inima reala bonlava,si mult mai sigura.
O persoana avea sotul operat de inima, si ii scosese inima lui si i-a pus una artificiala, sotia zicea ca din cealalta camera auzea cum bate inima sotului, dar macar asa stia ca este in viata.
Am citit asta intr-un anunt al unoi post de stiri (nu de la noi).
Nu iti pierzi nici un sentiment, pur si simplu inima este doar o "masinarie" care asigura transportul sangelui prin corp si oxigenarea organelor interne cu ajutorul sangelui "aerat" de plamani.Nu exista in ea nici un stoc de sentimente,absolut nimic.
Sentimentele,emotiile si trairile sunt suportate de o zona numita zona empatica a creierului.El este cel care se ocupa de aceste lucruri,inima doar te tine in viata!
Faptul ca se spune:
-N-ai inima,sau stiu eu, este ceva figurat, nu este real, inima nu iti ofera sentimentele, ci doar iti asigura existenta si gata.
Te salut,
Adrian!

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Doctorfishadi a răspuns (pentru Gass93sv):

Exact.
Ai putea sa incerci pe un animal daca ai avea cele necesare.
O sa ti se para ciudat,eu inca nu am facut facultatea de medicina,insa am studiat multe lucruri,pana la urma o facultate iti ofera o diploma, dar cunostinte pot asimila singur.
Nu-i dificil sa faci o inima artificiala, eu am profesie de tehnician instalatii electrice, sunt sigur ca pot face una functionala cu ajutor de la un medic si de la un megatronist.
Eu nu imi dau insa seama de ce anume nu se reuseste cu una permanenta.
Sunt foarte multe chestii mult mai tehnologizate facute de noi, pana la urma natura este cea care ne tine in viata cel mai mult happy.
O seara buna!

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Doctorfishadi a răspuns (pentru Gass93sv):

Da,dar totusi avem senzorii artificiali care se pot chiar autoadapta cu ajutorul unui mic computer.Insa variabile sunt multe bineinteles, dar vreau totusi sa zic ca intr-o zi nu va fi imposibila ideea.

Răspuns utilizator avertizat
| Nicoară_Ciprian_1994 a răspuns:

Exista deja o inima artificiala.

Răspuns utilizator avertizat
| lokymoonred1enjoied a răspuns:

Ar insemna salvarea unor oameni, dar si creerea unor monstri, unu la mana, daca sa-r introduce o inima artificiala, acel om nu ar mai genera sentimente reale ci doar cele din baza de date a inimi, doi la mana, creerea unei inimii artificiale functionale ar insemna cercetarea amai multor inimi de om vii. Sper ca te-am ajutat.

| Doctorfishadi a răspuns (pentru lokymoonred1enjoied):

Nu se creeaza nici un monstru, creierul stocheaza sentimentele.
O seara frumoasa.

| TechnologyWebBrowsing a răspuns (pentru lokymoonred1enjoied):

Inima nu are nimic de aface cu sentimentele, chiar daca este des asociata. Bineinteles, pe baza unor anumite sentimente, inima se poate imbolnavi. Dar creierul este cel ce se ocupa cu tot ce tine de sentimente. El inmagazineaza sentimentele. Inima doar se ocupa cu pomparea sangelui in organism. Vorbind, cel putin, din punct de vedere fiziologic.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru lokymoonred1enjoied):

Sentimentele nu se genereaza in inima ci in creier. Esti total pe langa.

Întrebări similare