| DJohnny a întrebat:

Ce ar trebui sa fac ca sa cresc? Am 15 ani, impliniti de 1 luna si am 1, 48 m. Vreau sa imi spuneti ce exercitiisi sporturi sa fac si ce sa mananc pentru a creste in inaltime. Apropo, am 52 de kg... Funda celui care ma ajuta si tot respectul meu caruia i se indeplinesc sfaturile

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| NopeCheers a răspuns:

Incearc sa faci niste genoflexiuni iti ajuta musculatura picioarelor si a abdomenului si stimuleza cresterea. bafta.

| KellyGreen a răspuns:

Buna!
Nu poti sa faci asta. Oasele noastre sunt programate genetic sa ajunga la o anumita lungime. Poti sa stai o viata atarnat de o bara si tot nu o sa te inalti. Poti sa faci inot, baschet, handball, volei etc. dar de inaltat nimeni nu se va inalta mai mult decat a fost programat. Si vedem noi la TV basketbalistii care sunt foarte inalti si credem ca din cauza basketului ai ajuns asa inalti dar in realitate ei si daca nu ar fi practicat acest sport tot asa de inalti ajungeau. Asa ca nu ai cum sa te inalti.

| fabregas97100 a răspuns:

Inot

| fabregas97100 a răspuns:

Poti sa faci inot sa mai cresti

| perfectsmile12345 a răspuns:

N-ai ce sa faci frate meu are 11 ani si are 1.60 parca.

| Noope a răspuns:

Pai de cele mai multe ori sporturile pe care majoritatea oameniilor le fac pentru a sa inalta sun inotul si baschetul; mancare trebuie sa contina vitamine (indicat fructe, legume) proteine...
Sper ca ti-am fost de ajutor, eu am facut si inot si bascht, iar mesele au fost regulate si a functionat.

| MMihai a răspuns:

Baschet, înot, și gimnastică!
Mâncăruri diverse și variate, ca să ai vitaminele și sărurile minerale necesare creșterii!
Nu consuma alimente prăjite sau fripte, ci fierte sau chiar crude și mărunțite!

| Daniela_Danieladaniela_1993 a răspuns:

Trebuie sa ai greutatea potrivita vastei tale pentru a creste mai inalt deci pentru inceput apucate de cura si slabeste apoi poti creste mult mai inalt

| xxxLoveGamesxxx a răspuns:

Faptul ca cresti nu are nici o legatura cu vitaminele sau sportul. Eu una nu am facut nici un sport toata viata (nu ma descurc nici macar la Ed. Fizica blushing), legumele le evit cat pot de mult, fructe mananc din cand in cad, si am aproximativ 1, 70 (si am 16 ani). De ce sunt asa inalta? Simplu, tatal meu e inalt si am mostenit genetic inaltimea sa. Eu iti doresc succes sa cresti, insa nu poti controla genetica.