| Athée a întrebat:

Ce as putea face in legaura cu insomnia ( nu e chiar o problema dar am unele nopti cand nu dorm 1 minut. Stau treaza cu zilele fara sa am nimic, dar am si momente cand nu e nici o problema )? Tratamente " simple " gen un pahar de lapte cald, la mine functioneaza. Dar laptele si-a pierdut efectul.
Multumesc anticipat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| valentingb a răspuns:

Atunci, incearca cu doua pahare de lapte cald. Sau cu unul fierbinte. laughing
Trebuie sa vezi ce anume te tine teaza. Incearca sa te gandesti ziua la lucrurile care te tin treaza noaptea, clasifica gandurile, aseaza-le in dosare, asa incat pana pe seara, sa ai dosarele inchise.
Sigur ca exista si tratamente medicale cu prescriptie, dar iti recomand sa iei ceaiuri de la plafar, desi dureaza cam o luna de zile sa isi faca efectul, e mai bine sa mergi domol cu tratamentul cand vine vorba de psihic. Usurel, fara graba.
Stiu ca ai probleme, cu totii avem, incearca sa iti spui "lasa, mai vedem ce-o sa fie maine. Deocamdata, somn."

3 răspunsuri:
| vangaelis a răspuns:

Ceaiul de tei, cititul, limiteaza consumul de cafea, tigari si alcool daca este cazul, asculta muzica linistita, echilibreaza-ti stilul de viata, somn, alimentatie, efort.

daca nu functioneaza, chiar este o problema ca ar cam trebui sa faci o vizita la medicul de familie, stiu ca e enervant ca lumea te trimite la medic, dar sa stii ca insomnia, ca si cauze, pe langa cele pe fond psihic pot fi si cauze organice.

| Braunion a răspuns:

Buna idee aia cu sportul. Daca nu merge nici asa atunci mergi la medic pentru o reteta de somnifere. Eu as putea sa-ti insir aici o serie de denumiri dar pe care nu ai cum sa le obtii fara reteta.

| Shavoo a răspuns:

Incearca sa faci sport in timpul zilei. Orice fel de miscare e bine venita ca sa iti consumi energia. M-am confruntat si eu cu problema asta pana sa ma apuc de sala si acum dorm ca un prunc.