Buna!
Depinde ce varsta ai. Se poate trage de la pubertate.
Poti incerca remedii naturale:
-Spargi un ou, te dai cu galbenusul sau pe zonele afectate iar albusul il arunci.
-Dai cu lamaie.
-Taie o rosie in bucati, piseaz-o, iar pasta ti-o aplici pentru 10-15 minute si speli cu apa calduta.
-Dai cu pasta de dinti.
-Spirt, crema de galbene.
-Foloseste foarte putin otet dar ai grija ca s-ar putea sa te irite si sa te intepe. Daca ai un ten sensibil, dilueaza otetul cu apa (fiarta si racita in prealabil).
-Faci masca din Argila.
Cumparat:
-Zynerit.
sau de pe site:
http://www.farmablu.ro/antiacneice-creme-cosuri
Succes!
Pai poti folosi o masca cu malai si miere, sau te poti duce la dermatog sa iti dea o reteta speciala pentru tenul tau!
sau:Incearca cu aspirina pisezi cateva pastile adaugi putina apa pana se va face o pasta si o aplici pe cos
TRATAMENT PENTRU ACNEE
1 - Coaja de portocala
Tratamentul cu coaja de portocala realizat acasa s-a dovedit a fi foarte eficient in tratarea acneei. Pentru tratament coaja de portocala se rade, se amesteca cu putina apa si se aplica pe zonele afectate de acnee.
2 - Usturoiul
Datorita proprietatilor sale antiseptice, usturoiul este folosit de foarte mult timp in tratarea acneei. Astfel, pentru uz extern specialistii recomanda pacientilor cu probleme sa se frece cu usturoi crud pe zonele afectate de acnee, deoarece ajuta la curatarea pielii de cosuri, pete si furunculi.
Pentru uz intern, specialistii recomanda consumarea a 3 catei de usturoi pe zi, timp de o luna. Aceasta cura purifica sistemul sanguin si curata acneea.
3 - Castravete
Castravete ras se aplica pe fata, ochi si gat timp de 15-20 minute, dupa care se indeparteaza cu apa calduta. Acesta este un excelent tonic pentru tenurile acneice si previne aparitia cosurilor si punctelor negre.
4 - Lamaie: taie o lamaie in doua si aplica sucul pe pielea traumatizata. Asteapta 20-30 de minute, timp in care acesta se va usca, apoi clateste.
Dieta pentru acnee
- Dieta cu fructe.
Pentru inceput, timp de o saptamana trebuie sa urmezi o dieta bazata numai pe fructe - mere, pere, struguri, grepfrut, piersici si ananas.
De asemenea, in aceasta perioada trebuie sa bei numai limonada neindulcita.
Persoanele afectate ar trebui sa consume alimente bogate in vitamina A, B3 si E. Morcovul sau sucul de morcov, fructele galbene si portocalii, ficatul, pestele ori untura de peste sunt bogate in vitamina A si ar trebui consumate zilnic. Vitamina B3 se gaseste in lapte si produsele lactate si in alte alimente de origine animala. Vitamina E poate fi procurata din nuci, ulei de masline, cereale integrale, carne de vita, mere, morcovi, telina.
Primele imbunatarii se pot vedea chiar si dupa o luna de la inceperea tratamentului bazat pe legume si fructe.
iată 10 soluţii de a scăpa de coşuri în mod natural, pe care le poţi folosi oricând acasă.
Cartof crud
Felia de cartof crud are multe întrebuinţări potrivit sfaturilor bunicii, iar una dintre cele mai utile este efectul antiacneic. Taie o felie dintr-un cartof crud alb şi lipeşte-o de zonele cele mai afectate. Dacă este lăsat să acţioneze timp de 5-10 minute, cartoful reduce şi inflamaţia provocată de coşuri.
Fulgi de ovăz
Masca de fulgi de ovăz este una dintre cele mai folosite tratamente naturale pentru coşuri. Măcină bine un pumn de fulgi de ovăz şi amestecă-l cu puţină apă. Lasă mască să acţioneze 15 minute, timp în care stai întinsă pe spate.
Gălbenuş de ou
Un gălbenuş de ou, bătut bine înainte să fie aplicat pe faţă cu o pensulă cosmetică, este un tratament eficace împotriva coşurilor. Lasă-l să se usuce şi spălă-ţi faţa după 10 minute cu apă călduţă. Repetat zilnic timp de o săptămână, acest tratament poate avea efecte excelente.
Mere cu miere
Amestecă un sfert de mâr ras cu o linguriţă cu vârf de miere pentru a obţine o mască naturală şi eficientă cu efect antiacneic. Dacă mierea este foarte groasă, poţi adăugă şi puţină apă la mască ce se ţine pe faţa timp de 20 de minute.
Bicarbonat de sodiu
Amestecat cu apă, bicarbonatul de sodiu devine o pastă ce te poate ajuta să scapi în mod natural de coşuri. Poţi opta pentru o mască facială completă, care se spălă cu apă călduţă după ce s-a uscat, sau poţi aplica amestecul doar pe coşurile cele mai mari.
Ceai de mentă
Infuzia de mentă are un efect dovedit împotriva coşurilor şi îţi împrospătează pielea, reducând inflamaţia şi petele roşii. Dacă ai pielea foarte sensibilă,...