| UserDeBucuresti a întrebat:

Ce as putea face sa slabesc? Adica am niste exercitii, dar cu dieta mai greu deoarece, nu prea imi permit sa cumpar mereu rosi, castraveti, sa fac salate etc. Si ma gandesc daca este posibil, sa mananc mancarea obișnuită, doar ca in cantități mai mici. Adica jumate sau un sfert, din ce mancam eu mereu. Adica la prânz sa zicem ca mancam 400g, si daca le înjumătățesc, 200g sau mai putin.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| haileewatson a răspuns:

Idem CoRoDa08. Nu trebuie neaparat sa mananci salate ca sa slabesti, trebuie sa fi in deficit caloric, bineinteles ca cel mai bine e sa mananci alimente sanatoase. Daca nu iti permiti fructe si legume proaspete, ia-ti congelate sau la conserva (porumb, mazare, fasole etc. foarte sanatoase si rezista mult timp).

Poti sa-ti cumperi gen ovaz, orez, leguminoase, alimente pe care le poti pastra in dulap o perioada mai lunga de timp, si sa iti pregatesti mancarea pe mai multe zile. Sa zicem ca dimineata mananci terci de ovaz cu fructe (congelate) sau o omleta. La pranz piept de pui cu orez si/sau legume mexicane (congelate). La cina faci un stir fry cu broccoli (congelat), orez, sos de soia si o sursa de proteina. si tot asa.

11 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Da, TREBUIE sa scazi cantitatea de mancare si sa umblii mult pe jos (zilnic minim 3Km)!
Inainte de FIECARE FEL de mancare bea 2 cani mari de apa, care-ti va umple stomacul pe jumatate, astfel avand senzatia de saturatie cu mult mai putina mancare!
Cu aceste reguli poti slabi constant cate 1Kg saptamanal.
Nu manca multa mancare cu faine, zahar, cartofi, grasimi, care ingrasa! Maxi o felie de franzela la o mancare este suficienta, iar intr-o zi nu manca mai mult de 1 lingurita de zahar, 2 cartofi mici/medii si/sau 50 grame de grasimi.

| UserDeBucuresti explică (pentru Bula):

Cel mai bun răspuns. Dar deja am dat castigator

| Bula a răspuns (pentru UserDeBucuresti):

Asa se intampla daca nu te gandesti suficient inainte sa faci ceva.
Este si cauza ingrasarii.

| ROB3RT89 a răspuns:

Nu se rezuma totul doar la mancare.
Poti manca aproape orice dar cu limite.
Degeaba ti dieta daca nu faci sport.
Chiar si mersul pe jos este benefic!

| Cosmin86 a răspuns:

Eu am slabit fara sa mananc salate... rosii si castraveti mananc de 2 ori pe an laughing

| Adrianadrian2855 a răspuns (pentru Cosmin86):

Ți sa obisnui corpul cu asta, da nici să nu mănânci nu e normal

| Cosmin86 a răspuns (pentru Adrianadrian2855):

Pai nu imi plac... dar in rest am o alimentatie destul de buna.

| Cosmin86 a răspuns:

Zi ce alimentatie ai acum, da exemplu de ce mananci intr-o zi (dar concret).

| Aasdfghj a răspuns:

Buna! Ca sa slabesti ai nevoie sa iti calculezi caloriile pe care le mananci in mod normal si sa ajungi in deficit caloric. Plus sport, evident. Nu trebuie sa mananci numai salate si ce se promoveaza in general. Poti manca orice atata timp cat esti in deficit caloric. Iti recomand, daca vrei, o pagina de Instagram a unei tipe care este nutritionist. Se numeste nutritionist. lorena

| UserDeBucuresti explică (pentru Aasdfghj):

Imi place foarte mult raspunsul tău, si iti mulțumeschappy Dar nu stiu de ce nu iti pot declara câștigător raspunsul...

| Adrianadrian2855 a răspuns:

1 Nu ar trebui să renunți la alimentele tale favorite dacă mănânci cu limită e cel mai bine
2 Fă-ți prieteni și va blimbati pe afara în fiecare zi ai așa nu te vei plictisi sau dacă tot nu poți slăbi după la un medic de familie acel medic îți va da o foaie cu ce sa te alimentezi corect