O salata de fructe in fiecare dimineata cred ca ar fi super, poti diversifica foarte usor continutul si de asemenea poti chiar sa te saturi dintr-o portie. iei 2 banane poate 3, 2 mere 3 portocale 2 kiwi si le feliezi pe toate, pe mine cel putin o astfel de masa ma tine pana la pranz lejer, si nici nu te plictisesti de gust poti sa mai si diversifici fructele spor
Nu stiu ce medic si pentru ce boala ti-a dat interdictie la acele alimente.
Daca un medic iti recomanda o cura dietetica, atnci iti spune si ce poti manca, nu numai ce nu ai voie.
Asta suna a dieta pentru stomac si ficat, sa nu soliciti organismul prea tare.
O asemenea dieta tine doar maxim cateva saptamani si carnea trebuie s-o consumi fiarta, fara prajeli.
Poti fierbe o bucata de rasol de vita, pui etc. din care poti face un sandvich cu salata de legume.
Acum. pe timp de vara, sunt excelente supele de fructe si de legume, care se pot consuma si rece, scoase din frigider. Cu 1-2 farfurii te saturi, te racoresc, te vitaminizeaza, intr-un fel au toate beneficiile.
Hai sa vedem ce alimente au mai ramas acum ca ai eliminat lactatele, dulciurile, ouale, mezelurile si produsele fainoase (aici ar trebui elaborat putin; painea intra la produs fainos, dar observ ca face parte din alimentatia ta):
- fulgi de ovaz
- fructe
- legume
- nuci (migdale, caju, fistic, arahide, alune)
- seminte (chia, susan, dovleac, floarea soarelui, in)
- mei
- hrisca
- porumb
- leguminoase (fasole, linte, naut, mazare)
- uleiuri vegetale
- lactate vegetale (lapte de cocos, lapte de migdale, lapte de orez)
si cum spuneai si tu:
- vita
- peste
- curcan
- pui
Pentru micul dejun ai nevoie de alimente sau combinatii alimentare care sa iti tina de foame mai mult timp.
Iata cateva idei de combinatii alimentare gustoase si satioase pentru micul dejun (am ales doar combinatii fara paine pana cand lamuresti acest aspect cu medicul):
1. Frunze de salata cu hummus, morcov ras si hrisca fiarta.
2. Terci de ovaz cu fructe la alegere (mar, banana, para, fructe de padure, kiwi, rodie, coacaze, cirese) si nuci (poti alterna cu migdale, caju, fistic).
3. Salata iceberg, ardei gras, porumb dulce, fasole (poti alterna cu mazare, naut, linte), masline.
4. Fulgi de porumb cu lapte vegetal, fructe la alegere si seminte de dovleac.
PS: Mai sunt si alte alimente/combinatii alimentare pe care le poti include, dar momentan am zis sa nu te aglomerez cu prea multe idei. Vezi care din combinatii iti place mai mult si esti gata pentru a incepe o noua zi.
Gasesti si aici cateva idei http://tincutanitu.ro/5-idei-pentru-un-mic-dejun-sanatos/. Este suficient sa inlocuiesti lactatele cu variante vegetale pentru a te alege cu un mic dejun potrivit nevoilor tale.
Deci e clar ca micul dejun clasic gen senvici cu ceva nu mai merge. Feliile de paine neagra sunt tot fainos. Poti fierbe 10 minute niste legume congelate mexicane si sa le mananci langa niste humus. Humus inseamna boabe de naut fierte si frecate pana se fac pasta cu putin ulei de masline. umplu burta si iti dau energie.
Gemul e dulce deci e pe lista ta de interzise. Painea e produs fainos deci si ea.
Ar trebui sa te limitezi la legume fructe, carne.
Sunt niste idei bune, multumesc! O sa vad ce imi place. Cu painea nu stiu, nu a zis nimic de ea in special, doar de produsele fainoase. Dar as muri de foame la pranz cu ciorba goala, si asa cu paine neagra tot nu prea imi tine de foame si mi se face foame cu o ora inainte sa mananc cina (am ore fixe).
Sunt de acord ca ciorba nu tine de foame, chiar daca o mananci cu sau fara paine. Eu as manca un bol mai mic de ciorba si as adauga felul 2 (desi mananc rar ciorba si aleg doar felul 2):
- orez brun cu mazare sau fasole si salata verde sau spanac;
- o salata de ton cu porumb;
- mancarica de linte cu cuscus integral;
- orez brun cu carne la alegere si legume la cuptor;
- salata de cartofi fierti cu ceapa verde, masline si otet de mere.