Am o varsta inaintata si de peste 40 de ani am aceasta problema. Doamna doctor care mi-a descoperit (gastrita hiperacida) boala mi-a spus sa mananc orice si ce imi face rau sa nu mai mananc. Deaseemenea exista doua tipuri de medicamente: cele care anuleaza acidul (dicarbocalm) si cele care inhiba productia de acid (Omez, Omeprazol, etc). Eu am avut zeci de ani probleme si luam din prima categorie. Dupa revolutie au aparut aceste inhibatoare. Am facut o cura de de cate 2 ori 3 saptamani cu o pauza de o saptamana a cate 2 pastile pe zi, seara. De atunci iau pastile doar cand mi-e rau dar foarte rar si pot manca (cate putin) si din ce nu puteam manca pana atunci.
Biscuitii clasici (sau Picnic) sunt cei mai indicati,
si sa lasi deoparte sucurile acidulate, berea, muraturi, vin (in general orice tarie), sos tomat, ceapa si usturoiul in exces, prajelile, condimente picante (chilli), fumatul, etc