Ti s-au raspuns vrute si nevrute, la intrebarea ta.
Cu certitudine iti spun ca, fumatul nu aduce nici un avantaj ci, doar multe, multe dezavantaje.
1)iti distrugi sanatatea, pas cu pas si poti ajunde la marele dezavantaj cancerul pulmonar;
2)cheltui banii pe noxe si pe "fum";
3)pierzi timpul la greu, ajutandu-te sa te "binedispui";
4)Devii dependent, lucru pentru care fumatul este considerat "un viciu", poate cel mai des intalnit;
5)tenul tau se rideaza si capata culoarea cenusie, atunci cand fumatul este intens;
6) iti miroase gura neplacut, chiar daca folosesti guma de mestecat, tic-tac etc;
7)poluiezi mediul in care traiesti si oamenii cu care vii in contact care, fara voia lor, devin fumatori pasivi;
8)ti se ingalbenesc degetele si pe langa acest lucru, acestea mai si au un miros neplacut;
9)intri in sevraj atunci cand nu ai tigarile la indemana, fie ca esti in pana de bani, fie ca te afli in locuri unde nu poti sa le cumperi;
10) te poti imbolnavi de astm, o boala care este garava si sufocanta;
11)pe langa faptul ca, plamanii tai sunt expusi la nicotina continuta de tigari, ficatul tau, sangele tau sunt poluate din cauza fumatului si as putea sa continui enumeratul.
Cine crede ca se relaxeaza, se calmeaza, devine mai matur, mai sofisticat, mai mare, mai tulburator, se inseala, aceasta este o imagine copilareasca pe care si-o fac in special tinerii, care, din pacate, sunt cei mai grav afectati de fumat, pe considerentul ca, organismul lor este in formare si este afectata dezvoltarea armonioasa.
Daca n-ai inceput inca sa fumezi, ar fi cazul sa renunti la acest "hobi", iar cei care fumeaza pot sa se lase si se vor simti mult mai bine.
Gandul ca, lasandu-te de fumat te ingrasi, nu este intemeiat, pe considerentul ca, mancare mai multa decat consumul energetic pe care-l ai in cursul unei zile, aceea te ingrasa.
Faptul ca anterior nu aveai aceiasi pofta de mancare(atunci cand fumai), este tocmai o urmare a faptului ca, ficatul era afectat si nu mai aveai pofta de mancare.
Cred ca te-am convins asupra faptului ca, fumatul nu are nici un fel de avantaj.
Multa sanatate si tot ce-ti doresti sa ti se indeplineasca.
"Fumantul creaza o senzatie de relaxare. Induce senzatia de liniste. Poate da senzatia de satietate. Poate umple un spatiu de timp liber pe care il avem la un moment dat. Ne da senzatia de oameni maturi in raport cu ceilalti. Ne da senzatia de "oameni interesanti". Aduce motivatia de "a lua o pauza" din activitatea ce o desfasuram la un moment dat. Ne da senzatia ca ne putem concentra mai bine in ceea ce facem." conform http://www.tpu.ro/......fumatului/
Urasc chestia asta.
Care chestie? Asta cu smechereala? E o prostie totala, o tampenie fara margini doar.
Exact
Jelli. Am vazut notate cateva avantaje. Sunt de acord cu ele, deoarece este posibil sa fie adevarat ce au spus respectivii. Dar DEZAVANTAJELE intrec avantajele si in numar si in importanta. Printre dezavantaje as mentiona: imbolnavire, anemie, anxietate, posibile accentuari de depresii. Sper ca te-am ajutat.
Sincer, eu ca fumator inrait, care nu reuseste sa se lase oricat ar incerca, nu vad decat unul: fumatul slabeste...
Nu, mint, altul e avantajul, asta e doar un efect. Deci fumatul alunga plictiseala momentan. Cand n-ai ce face, iti vine sa-ti iei campii. nu? Ei bine, eu cand n-am ce face fumez si ma relaxez. Nu fumez mai niciodata in timp ce mesteresc ceva, asa cum e cliseul, ci mai curand cand ma "bucur" de un moment de respiro, beau o cafea, un cocktail, etc. Deci cam toata ziua, ha, ha.
Cu ocazia asta eu personal am remarcat placerea "momentului de respiro". Un fel de introspectie si liniste interioara, fara sa simt nevoia altei preocupari futile. Cine nu fumeaza mult (sau nu se infige, de exemplu, cu lingura in borcanul de inghetata sau de nuttella) nu are cum sa priceapa.
E un drog, e toxic, e ce vrei tu. Dar te face sa simti clipa, ca un orgasm mic, vinovat, daca stii cand si cum sa fumezi... ma refer la pipa, nu la tigarile alea cu aroma de ciorapi nespalati, ha, ha.
Fumatul calmeaza, al naibii de mult. Cei care o fac pentru a fi considerati nu stiu cum ar trebui dati la o parte. Sa stii ca eu nu as renunta niciodata la fumat pentru ca de fiecare data atunci cand mi-am acordat o pauza de tigara, in mijlocul unei situatii urate, am reusit sa ies cu brio din ea de parca atunci cand fumezi, ca atunci cand asculti muzica, stabilesti o legatura cu tine insuti si reusesti sa te detasezi de toti. In privinta sanatatii, aduce dezavantaje, evident dar, pentru mine nu conteaza, m-am absolvit de vina mortii mele grabite din pricina a 19 tigari pe zi.
Avantaje: dependenta, consumi bani ca prostu, te imbolnavesti, mori mai repede. no problem. unchiumeu s-a
lasat de fumat, si se simte mult mai bine, este mai activ si analizele
medicale au iesit mai bune decat cand fuma.
Niciunul,decat daca vrei sa te lasi de fumat te vrei ingrasa. Poate aduce avantaje celor care le cumperi tigarile.
Nu cred ca aduce vreun avantaj, in afara ca te mai calmezi si mai uiti de probleme (nu o spun din experienta, dar am vazut asta la pretenii mei).
Fumatul de tigari nu aduce niciun avantaj. Doar pari mai cool pentru anturaj (in realitate esti mai prost si ai o personalitate mai slaba)
Fumatul altor ierburi aduce cateva avantaje pe termen scurt, insa iti rapeste viata pe termen lung.
Ce intrebare de gradinita, cati 12 ani ai? ia si fumeaza cu siguranta ai sa pari mai smechera in fata prietenilor tai
Am 15 ani, fac 16 in ianuarie. Eu nu inteleg de ce lumea fumeaza. Am facut-o si eu si am observat ca aduce doar dependenta si o stare de ameteala. De ce sa te mai apuci, punand in balanta cu riscurile?
Ah si inca ceva, lasa-mi intrebarile in pace, cautandu-mi in profil la ce sa raspunzi sa ma jignesti imi lasi impresia ca esti frustrat si te-a deranjat ca m-am luat de trollingul tau. Punct ochit, punct lovit!