O foarte buna intrebare, la care as adauga un foarte bine punctat.
Ai spus "cunoasteti", motiv pentru care spun ce cunosc eu. Eu stiam ca este buna pentru tensiune, in rest nu prea m-am gandit la ce ar mai fi buna. Deci din partea mea, stiu ca este buna pentru tensiune
Daca intrebai ce beneficii are sfecla rosie, fara cuvantul "cunoasteti", as fi cautat acum pe internet si as fi scris asta:
"Prin continutul ei bogat in fier si vitamina C, sfecla favorizeaza cresterea nivelului de hemoglobina din sange. Anemia si alte boli grave ale sangelui pot fi ameliorate prin consumul zilnic de sfecla rosie, care contribuie si la intarirea peretilor vasculari. Sfecla rosie consumata in mod regulat previne si trateaza leucemia, cancerul pulmonar, colon-rectal si cel gastric datorita faptului ca aceasta este bogata in substante antioxidante. Radacina de sfecla rosie face minuni in cazul cancerului de prostata sau de san, precum si in cancerul testicular. Sucul de sfecla rosie, pe langa beneficiile aduse organismului, este si un aliat redutabil in boli grave, precum cancerul, si in ameliorarea efectelor chimioterapiei si radioterapiei." Sau doar sa zic asta.
Acum ca ai adus vorba, ar trebui sa consum si eu mai multa. Seara faina si sanatate!
Am o intrebare.Si vinul in moderatie(1-2 pahare pe saptamana sa zicem) ajuta la anemie?
Se spune ca vinul negru. Dar nu e verificat de nimeni. Depinde probabil si de soi. E numai o supozitie.
Dar sigur nu cel alb, roze sau cate mai sunt.