In cazul tau cadere de calciu.Dar in aceasta perioada mai este si astenia de primavara.
Lipsa de energie poate fi descrisa ca oboseala, stare de epuizare, letargie sau extenuare. Aceasta poate fi insotita de depresie, motivatie scazuta sau apatie. Lipsa de energie poate fi un raspuns normal la somn insuficient, surmenaj, stres, lipsa de exercitii fizice sau plictiseala.
Atunci cand este parte a unui raspuns normal al organismului, lipsa de energie se rezolva deseori cu somn, odihna, managementul stresului si nutritie de calitate. Lipsa persistenta de energie, care nu dispare in urma auto-ingrijirii, poate fi un indiciu al unei tulburari fizice sau psihologice.
Funda?
Modelele si simptomele lipsei de energie pot ajuta la descoperirea cauzelor acesteia. In cazul in care lipsa de energie este prezenta inca de dimineata si persista toata ziua, ar putea fi cauzata de lipsa de somn sau de depresie.
Daca se accentueaza si este insotita de piele uscata, constipatie, sensibilitate la rece si crestere in greutate, poate fi provocata de o disfunctie a glandei tiroide. Combinatia intre dificultatile de respiratie si lipsa de energie ar putea fi cauza unor probleme cardiace sau pulmonare.
Oboseala persistenta fara nici un diagnostic clar ar putea fi rezultatul sindormului de oboseala cronica ce poate debuta cu simptome asemanatoare gripei si nu se amelioreaza dupa odihna. In acest caz, sunt frecvent intalnite si alte simptome cum ar fi dificultatile cognitive, epuizarea prelungita si stare de rau dupa diverse activitati, dureri de muschi si articulatii, dureri in gat, de cap si inflamatia ganglionilor limfatici.
Lipsa de energie in sine, este rareori o situatie de urgenta. Totusi se va suna imediat la serviciul de urgenta atunci cand lipsa de energie este insotita de ameteli, dureri sau presiune in piept, confuzie, pierderea sau modificarea vederii, febra mare cresterea brusca in greutate, dificultati de respiratie, palpitatii, schimbarea nivelului de constiinta sau vigilenta, dureri severe.
De obicei doar hipo-tensiunea, scaderea glicemiei dar si hiperglicemia (diabetul), lipsa unor micro-elemente (in special fier ce nu permite oxigenarea creierului in special), o infectie (ce poate fi chiar ceva grav), viata sedentara, etc.
Daca ai aceste simptime, iti recomand sa vezi un doctor imediat deoarece aceste semne sunt generice pentru multe boli din pacate (inclusiv gripa), dar daca nu ai gasit motivul, un doctor te poate clarifica (un medic de familie).
dobrin1019 întreabă: