| andreiyoanna a întrebat:

Ce boala este palpitatii si dureri in partea inimii si inrosirea fetei. daca imi puteti spune daca e hipertensiune arteriana(sau ceva de genu). ca are o prietena de-a mea simptome din astea si vreau s-o ajut. FARA RASPUNSURI STUPIDE, DOAR DACA STITI MS mult. funda mare si frumoasa pentru raspunsul cel mai BUN

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna! Multe probleme cardiace au la baza hipertensiunea arteriala, patologia cardiaca poate sa fie data fie de un ritm cardiac ridicat, o tensiunea arteriala crescuta, o forta de contractie marita sau de un debit cardiac la fel de crescut.
Daca resimte dureri, poate sa fie un semn de angina pectorala sau cardiopatie ischemica.
Angina poate aparea cel mai adesea la efort iar in repaus durerea cedeaza dar poatea aparea si in caz de repaus in urma unui spasm arterial.
Angina apare atunci cand inima nu primeste destul de mult sange cu oxigen atunci cand travaliul cardiac este marit.
O hipertensiunea arteriala marita poate duce la cardiopatie ischemica, o angina netratata poate duce la un risc de infarct de miocard.
Angina se datoreaza faptului ca pe peretii vaselor de sange se depun placi de aterom(grasime) diametrul vasului de sange(lumenul) scade astfel ajunge mai putin sange la inima- in cazul asta este recomandat un regim igieno-dietetic.
Sau poate fi datorata stresului, consumului de cafea, coca-cola si alte excitante mai ales in combinatie cu medicamente gen coldrex, fervex, nurofen care au in componenta pseudoefedrina sau fenilefrina- substante care produc pe inima vasoconstrictie cu cresterea tensiunii arteriale dar si stimularea miocardului.
Daca doreste o imbunatatire a starii ei de sanatate, uite ce sfaturi ii dau eu:
trebuie sa reduca consumul de alcool, daca bea
- nu fumat
- regim hiposodat 3 g de sare pe zi
- aport corespunzator de calciu, magneziu si potasiu
- o dieta bogata in vegetale, fitosteroli si fitostanoli, peste
- dieta scazuta in grasime, colesterol
- exercitii fizice- miscare sau chiar alergare usoara
Daca este agitata pana sa se ajunga la pastile poate sa bea ceai de: tei, paducel, valeriana, melisa, lavanda. sulfina ca sa o mai calmeze. Sper ca ti-am fost de ajutor!

| LorenzoSweetxXx a răspuns:

Nu are nici o treaba hipertensiunea ea e cardiaca fereste.o de efort si de macarurile grase(grasimile din sange se dpun pe atrii si pot impiedica pulsul normal)si fara cafea.SI NU IN ULTIMUL RAND UN CONTROL MEDICAL FFF URGENT nu te piti juca k inima te poate lasa in strada...bafta si SANATAE :*:*:*:*