O amnezie poate fi cauzata de o leziune a ariilor cerebrale legate de functiile memoriei, de origine vasculara, tumorala, traumatica (comotie cerebrala), infectioasa (encefalita), degenerativa (boala lui Alzheimer), hemoragica (hemoragie subarahnoidiana) sau consecinta lipsei de vitamina B1, observata mai ales la alcoolici (sindromul lui Korsakov).
Amnezia mai poate surveni si in cursul bolilor psihiatrice, ca urmare a unei crize de epilepsie sau a unui soc. In sfarsit, numarul tulburarilor de memorie este legat de consumul de medicamente, in particular de tranchilizante (benzodiazepine). Utilizate pe lunga durata, ele induc adesea o amnezie anterograda, care se manifesta prin imposibilitatea de a fixa amintirile noi, sau prin tulburari acute de memorie apropiate de ictusul amnezic.
Scz dar poti sa-mi explici mai pe roamana ca am doar 12 ani .
Amnezia poate surveni in urma unor boli, leziuni cerebrale, traume(cum ar fi lovituri) chiar si din cauza unor emotii puternice. O deficienta majora a vitaminei B1 poate conduce de asemenea catre amnezie, la fel folosirea prelungita a unor medicamete.
Amnezia survine si de la doparea cu medicamente interzise, reactiile adverse, contraindicatiile, abuzul!
123456 întreabă: