Dacă dormi 10 ore dormi 10 ore. Nu e o boală. Mai la bătrânețe o să apreciezi asta, că în general bătrânii dorm iepurește.
Mergi la medicul de familie sa-ti dea trimitere.
Pot fi vreo doua cauze. Dar am cunoscut candva cand am stat si eu intr-un spital o persoana care avea starea asta de somnolenta mereu si medicul ne-a spus ca este cardiac. Nu vreau sa te sperii. Poate esti doar epuizat de la schimbarile astea dese de vreme. Pe multi ne afecteaza.
Dormi noaptea? Adormi inainte de ora 23?
Nu esti stresat sau ai anxietate care iti mananca energia?
Mananci mult zahar / bei sucuri etc?
Dorm ziua. Lucrez pana la 4, adorm pe la 6
Nu sunt stresat
Nu beau suc
Dulciuri mai mananc dar nu sunt dependent
Poate fi de la depresie,anxietate,tratament pentru hipertensiune,tratament pentru depresie,anxietate. Poate fi și din cauza proastei calități a somnului,a narcolepsiei, lupusului sistemic eritematos, oboseala cronica. Urmează o dieta sănătoasă și echilibrate și încearcă să dormi la ore fixe, sa te trezești de asemenea la ore fixe de dimineață. Având mai multe cauze la medicul de familie ar trebui să mergi, și în felul acesta nu plătești nici consultatiile ele fiind gratuite.
Uite, și eu aveam problema asta, încearcă sa fi activ ca sa nu ai timp
Sa fi obosit. Fi mai vesel și mai activ, așa sigur nu te va lovi
Somnolenta. gândește pozitiv
Probabil nu dormi noaptea. Cel mai de calitate somn este cel de noapte. Încearcă să adormi pe la 22:00 dacă îți permite programul. De asemenea, aerisește camera înainte și fă o baie înainte (sau măcar duș). Lenjeriile de pe pat și de pe tine, mereu să fie curate. Bea apă bine. Renunță la cafea. Renunță la fumat. Renunță la alcool. Fă asta ceva timp și dacă nu apar rezultatele mergi la doctorul de familie, e gratis.
Da, lucrez noaptea, dorm ziua...
Serios asta sa fie?