Dacă ar conține vreun E ar fi scris pe ambalaj. Toate produsele de la Dr Oetker au E-urile trecute pe ambalaj. Poate fi aroma de rom, aroma de caramel etc cât sa dea un pic de miros cremei. Dar e o cantitate foarte mică.
Multumesc pentru raspuns
Este o aroma artificiala, o substanta din familia esterilor, care sunt rude cu alcoolii. Deci este un ester, obtinut in laborator. Este scris pe ambalaj, subinteles la ''aroma'', si este legal sa il utilizezi, chiar daca exista alergii la el. Daca nu s-ar vinde nimic care provoaca alergii, ar ramane putine produse.
Nu-i legal, dar elementele toxice (in speta E-urile) sunt cat mai mascate posibil, petru a nu fi recunoscute de majoritatea cumparatorilor.
Exemplul tau e destul de relevant in acest sens.
Daca ar trece exact pe eticheta codul acelor arome, ar pierde aproape jumatate din numarul de cumparatori.
In cazul concret al exemplului tau, e vorba despre aroma sintetica de vanilie, in traducere, vanilina (obtinuta din zahar, Lignina, Guaiacol si "Castoreum").
Nu cauta explicatie pentru ultimul ingredient daca mai ai de gand sa consumi vreodata "vanilie".
Din pacate stiu din ce provine
Al meu este cu ciocolata si rom totusi
Totusi, 'aroma' mi se pare foarte vag.
Stii cumva la cea de ciocolata ce ar putea sa insemne?