| gynycola a întrebat:

Ce crezi ca-ti trebuie ca sa te lasi de fumat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| pppaaauuulllaaa a răspuns:

Bravo ca ai reusit sa te lasi
putini reusesc:*:*:*

26 răspunsuri:
mlm
| mlm a răspuns:

In primul rand vointa, fara vointa nu poti face nimic.

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Vointa + constientizarea faptului k o tigara = un sfert de ora de viata MINUS! >>>, distruga tenul facial, acuitatea vizuala, ingusteaza diametrul interior al arterelor si venelor, risti cancer pulmonar, respiratie urat mirositoare, hainele imbacsite, bani luati de al gura familiei, sansa de a contrcta un cancer bucal sau faringian, etc, plus ca agraveazasi faciliteaza dezvoltarea altor multe maladii!>>>... Exista si un site: www.faratutun.ro, si carti in librarii pentru asta! SUCCES!

assiris
| assiris a răspuns:

Am mai scris pe aici despre asta dar mai transcriu odata si pentru tine si poate se vor mai lasa si altii:
Am fost, si inca unul înrăit. Am mai postat pe acest site despre asta dar iti mai pun si tie informatia. Iti spun citiva pasi cum am facut eu. 1. Am plecat de acasa si am mers la serviciu (vreo 6-7 Km) pe jos. Tot drumul am meditat la pasul ce urma sa-l fac si mi-am propus ca daca gasesc un singur motiv pentru care sa nu ma las, nu renunt la fumat (vreau sa spun ca fumam 2-2, 5 pachete pe zi - fara prieteni). 2. La serviciu am fumat ultima tigare cu un prieten care nu a putut sa se lase; 3. Mi-am propus sa fiu "incapatânat" adica sa refusz orice tigara primita de la colegi, sa nu mai cumpar tigari, sa evit sa stau in mediu in care se fumeaza. Cind simteam nevoia sa fumez mergeam si luam un pahar cu apa rece pe care ma straduiam sa o beau cu inghitituri mici ca si cum as fi tras din tigara. 4. Am luat fel de fel de medicamente si calmante pentru durerile de stomac ce le-am avut cam doua saptamini in timpul detoxifierii. Asta a fost reactia la mine, m-am mai lasat odata cu vreo doi ani in urma si am avut aceleasi simptome. Cam 2-3 saptamini te tine pina cind celulele sterg din "memorie" necesitatea unei doze de nicotina, asta am citit undeva pe net, recent. 5. Incercam sa simt un soi de fericira ca am trecut in tabara nefumatorilor, ma bucuram de succesul meu si era contrar dorintei mele de a aprinde o tigara. Era ca o victorie asupra obisnuintei mele dinainte. Cel mai greu in timpul cind te lasi de fumat este sa refuzi o tigara oferita de cineva si tentatia ca daca tot ai fumat, nu se va intimpla nimic daca mai fumezi una. Asa am facut eu prima data cind m-am lasat si le-am reluat. Toata smecheria este sa te incapatinezi sa refuzi tigara oferita de cineva. Sa o simti in subconstient ca pe o victorie personala. Si am multi ani de cind nu mai fumez si singurul regret pe care il am este ca nu am facut-o dupa prima tigara pe care am fumat-o. Gindeste-te apoi, ce poti face cu toti banii pe care nu-i mai arzi, cit de parfumata este o floare, iubita, orice din jur, pentru ca dupa trei saptamini vei constata ca ai un simt al mirosului foarte accentuat, nu te vei mai trezi dimineata cu gura - cum spunea un prieten - "de parca a fatat in ea o pisica", un sarut dat ofera alta satisfactie partenerului, chiar si fara guma de mestecat (plina de altfel de E-uri. Apropo, ai vazut cite are?). Si multe altele... de care te vei convinge singur pe parcurs. Iti doresc succes, sa intri cit mai curind in rindul nostru - al nefumatorilor - care pastram un mediu curat, nepoluat pentru noi si cei din jur.

carla
| carla a răspuns:

Vointa si perseverenta happy

| miky_5469 a răspuns:

Deci eu stau si ma intreb dc trebuie sa va apucati de fumat? pe sotul meu pana nu l-a luat Dumnezeu un pic de urechi ( adica a facut la numai 45 de ani accident vascular) nu s-a lasat; si uite ca au trecut 7 luni si nu mai fumeaza! deci ce iti trebuie ca sa te lasi de fumat? ori dorinta de viata, ori astepti sa te zguduie dumnezeu un pic, ca daca e prea tare te duci si e pacat!

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

VOINTA!big grin. UNDE E VOINTA E SI DE CASTIGAT.big grin

| bunica a răspuns:

AMBITIE.

| bunica a răspuns:

Sa ramai fara bani sa nu ai pe ce-ti lua tigari.

| Ronin a răspuns:

1. Trebuie sa-ti doresti asta cu adevarat
2. Trebuie sa fi pregatit

| andreutz a răspuns:

O sperietura zdravana din partea unui medic...si putina vointa...

Janina
| Janina a răspuns:

Vointa... daca vrei totul e posibil

| LuS[z] a răspuns:

Vointa.incredere in persoana-ti proprie si dorinta de a scapa de acest viciu.

| miry a răspuns:

Ambitie si dorinta puternica

| gynycola explică:

Eu m-am lasat de fumat din data de 17 noiembrie 2008...si pot spune ca e super, ma intreb de ce nu am facut-o mai din timp!

| gynycola explică:

Eu zic ca un motiv intemeiat...

| gynycola explică:

Draga ASSIRIS...
EU M-AM LASAT DE FUMAT, AM APROAPE 5 LUNI ...AM UN MOTIV INTEMEIAT...CRED CA SI ASTA POATEIMPIEDICA ADUCEREA PE LUME A UNUI BEBE.SI CUM IMI DORESC FOARTE MULT ACEST LUCRU AM DECIS PE DATA DE 17 NOIEMBRIE MAI EXACT 16 NOIEMBRIE NOAPTEA CA DE MAINE NU V-OR MAI EXISTA TZIGARILE PT MINE _____ASA A SI FOST, ESTE SI BINENTELES V-A FI...DE ACEEA EU ZIC CA UN MOTIV INTEMEIAT SI VOINTA TE FACE SA TE LASI MAI REPEDE DECAT AI FI CREZUT¡¡¡

| cotzobel a răspuns:

Muuuuuulta vointa. daca vrei sa faci pasul asta...cand simti nevoia sa fumezi mesteca guma.asa s. a lasat prietenul meu. el fuma de la15 ani acum are 24.are 2 ani de cand nu mai fumeaza

| Elena0210 a răspuns:

VOINTA! Muulta vointa!

| galileo a răspuns:

Ceau. Ca sa te lasi de fumat iti trebuie vointa si sprijin de la cei din jurul tau. Pentru a te lasa de fumat trebuie sa iti schimbi anturajul, pentru ca daca cei din jurul tau fumeaza, automat si tu te vei apuca din nou. Taria de caracter, puterea de a spune Nu, sunt principalele arme impotriva fumatului. Invatati pe prietenii vostri si pe copii vostri sa spuna Nu sitauatilor care nu ai avantajeaza, si va fi un razboi castigat si impotriva drogurilor ( ca reprezentant antidrog am invatat aceste lucruribatting eyelashes ). Take Care.

| claudiarebecca a răspuns:

Daca ai vointa se poate.

| pisika a răspuns:

Multa vointa. mama fuma 2 pachete pe zi.cu timpul (ani) a redus din ele. de 5 ani nu a mai fumat deloc. happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vointa!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rand vointa

| lucyana220 a răspuns:

Multa ambitie

| lil'dee a răspuns:

O doza mare de vointa...totul pleaca din subconstient

| alexandra_4466 a răspuns:

Ambitie... poti sa iei orice nu mere ma incercat si eu dar daca ai ambitie poti sa faci orice...am incercat si eu mai reusit dar acum mam apukt iar de fumat de doi ani si as vrea sa ma las dar nu mai am amtia care o aveam acum doi ani si sati impui singur(a)sa nu mai fumezi pentru ca numai asa reusesti

Întrebări similare