Dacă la alcool te referi la băuturi cu un oarecare nume, cu timbru, nefalsificate, vin, țuică de țară, consumate moderat, o dată pe săptămână, o beție vei fi sănătos mult timp.
Pentru că, cu regret o spun, din țigări a rămas doar numele.
Acestea în momentul de față sunt 85-95 % pline de E-uri, chimicale și foarte, foarte puțin tutun pur.
Cel mai indicat este să găsești o tutungerie adevărată și să cumperi un trabuc adevărat.
Atunci vei înțelege ce spun.
Pe scurt, cu 23 de ani în urmă, am făcut armata și se fuma la greu țigări naționale, care existau încă atunci. De atunci, niciodată nu am mai simțit un fum de țigară sănătos, care să miroasă a tutun și să nu te înnece!
Asta este realitatea: țigările au ajuns mai mortale ca alcoolul nefalsificat.
Ambele. Geezus... ce intrebare mai pui si tu. In functie de regimul alimentar/de viata si factorii genetici, poate dauna una mai mult ca ailalta. Ciroza/infarct sau cancer la plamini/git, cum ti-o fi norocul...
Eu cred că alcoolul și îți zic și de ce. Dacă bei 3-4 pahare deja alcoolul își face efectul și îți tulbură mintea, dar daca fumezi oricâte țigări nu are același efect, deci alcoolul este nociv și pe termen scurt și pe termen lung. Ambele sunt nocive pentru sănătate pe termen lung, dar depinde și de cât de frecvent bei sau fumezi. Cunosc câteva cazuri de persoane care au avut probleme mari de sănătate din cauza alcoolului (probleme cu ficatul, diabet, probleme mintale etc), dar din cauza fumatului nu cunosc pe nimeni cu probleme de sănătate. Probabil la cum ai pus tu problema fumatul este mai nociv pentru că 1 pachet pe zi mi se pare extrem de mult, practic expui corpul la substanțe nocive zi de zi într-o manieră exagerată.
Cunosc pe cineva care fumează 1, 5-2 pachete/zi
celmaitarenume întreabă: