Obezitatea, in special cea abdominala, reprezinta o adevarata sursa de factori de risc. De aceea o dieta a pacientului diabetic care asociaza supraponderabilitate va fi initial hipocalorica, astfel incat pacientul sa slabeasca lent. Apoi acesta dieta devine o dieta de mentinere, saraca in zaharuri si carbohidrati, dar bogata in fibre, vitamine si minerale. Pentru pancreatita gasesti aici informatii http://www.gastrotm.ro/pacienti/regim.boli.pancreatice.pdf
Pentru hipertrigliceridemie este important modificarea stilului de viata (exercitii fizice, intreruperea fumatului, eliminarea alcoolului, scaderea in greutate) si controlul afectiunilor asociate. Iar pentru colesterol se evita alimentele bogate in colesterol(carne, oua, lactate grase) precum si zaharul. In schimb poti consuma surse de grasimi sanatoase(oleaginoase, peste, lactate slabe, ovaz, soia, etc.).
Medicul tau, in functie de tot istoricul tau medical ar trebui sa stie ce regim sa-ti prescrie.
Medicul "meu" este medic la judeteana. Zilnic consulta peste 30 de pacienti, este mereu pe fuga. Doar ce am fost spitalizat vreo 10 zile. La externare mi-a vorbit maxim 30 de secunde. Din aceasta cauza am incercat sa caut raspunsuri pe ...net.
Mi-ar trebui o dieta care sa impace diabetul cu pancreasul. In linkul de la gastrotm cred ca au scris doar sa fie scris. Totusi primesti funda. Si ...mersi
Multumesc, puteai acorda funda oricarui raspuns doresti, nu sunt aici pentru funde. In fine, in articolul acela scrie ca in caz de diabet....copiez:
Atentie! In caz de aparitie a diabetului zaharat regimul va avea caracteristicile regimului
diabetic, cu mentiunea ca glucidele nu vor scade niciodata sub 250 grame/zi, iar lipidele
se vor creste cu prudenta astfel incat starea de nutritie sa nu fie afectata.
Aici gasesti mai jos ceva despre regimul in caz de diabet si pancreatita http://www.sfatmedical.ro/......ul_zaharat
Inainte sa se inventeze insulina diabetul se trata prin dieta.
poti sa citesti putin aici:
https://www.dietaketogenica.ro/......ca-studiu/