Tu habar nu ai cit suferă femeile la menstruatie, de ce latrii aiurea?
Ti as sugera sa mai dai pe la orele de biologie. Dar asa sa iti fac un rezumat, menstruatia reprezinta eliminarea ovulelor nefecundate din perioada unei luni. Cu femeile de la o anume varsta nu mai sunt fertile atunci nu mai e cazul sa apara acesta curatare.
Asa-i,asa-i,greu cu menstruatia cand iti faci planuri.Gerontofilia ramane o optiune
La naiba, vorbește si tu frumos!
Ce este ciclul menstrual?
Totalitatea fenomenelor fiziologice care apar lună de lună în corpul unei fete sau al unei femei poartă numele de ciclu menstrual. Acesta durează între 21 şi 35 de zile, cel mai regulat fiind de 28 de zile. De multe ori, fetele tinere confundă ciclul mentrual cu menstruaţia, sângerarea propriu-zisă. Şi pentru a clarifica lucrurile, este bine să ştiţi că ciclul menstrual se calculează din prima zi de sângerare menstruală până în prima zi a urmatoarei menstruaţii (fară a se lua în calcul şi aceasta). Durata ciclului menstrual poate fi influenţată de sănatate, de stări de oboseală, de dietă, de anumite medicamente, de climă şi, cel mai frecvent, de stres.
Perioada ciclului menstrual poate fi împărţită în pre şi post ovulaţie. Ovulaţia este o fază ce se petrece pe la mijlocul ciclului şi se caracterizează prin eliberarea unui ovul de către unul sau ambele ovare. Atât în ziua ovulaţiei, cît şi 4-5 zile înainte şi 1-2 zile după, creşte riscul de a rămane însacrinată. Dacă un spermatozoid fertilizează ovulul acesta se localizează în uter şi apare sarcina. Dacă ovulul nu este fertilizat mucoasa uterină se descuamează şi este eliminată odată cu sângerarea menstruală. Ovulaţia diferă de la femeie la femeie.
În faza de pre-ovulaţie ciclul menstrual se caracterizează prin menstruaţie. Menstruaţia este o sângerarea care se produce în vaginul fetelor şi durează câteva zile. Prima menstruaţie, denumită medical menarhă, apare în jurul vârstei de 12-13 ani şi poate dura între 4 şi 8 zile. Însă, lumea medicală s-a confruntat cu situaţii când menarha a apărut la 8 sau 17 ani. Această etapă din viaţa fetelor coincide cu perioada pubertăţii, când corpul adolescentei începe să se modifice: sânii încep să se dezvolte, părul pubian şi axial începe să crească, şoldurile se laţesc... şi fetiţa devine o adolescentă care va trebui să-şi cunoască foarte bine corpul pentru a putea face faţă mai bine proceselor fiziologice.
De-a lungul ciclului menstrual femeile pot simţi stări de disconfort, agitaţie, nervozitate, somnolenţă, balonare; acestea apar mai ales în zilele dinaintea menstruaţei. De asemenea, apar modificări şi la nivelul secreţiei vaginale care este mai elastică şi în cantităţi mai reduse înainte de menstruaţie, devine transparentă şi alunecoasă la ovulaţie, şi consistenţa albicioasă după menstruaţie. La unele femei apar durerile de sâni care devin mai grei şi mai sensibili sau durerile de spate, durerile abdominale, durerile de cap, diareea şi o stare de disconfort generală.
Dacă vreţi să nu fiţi luată prin surprindere de apariţia următoarei menstruaţii este bine să cunoaşteţi toate indiciile pe care corpul vi le dă şi să vă ţineţi o evidenţă a ciclului menstrual pentru a putea evita sarciniile nedorite.
1.Menstruaţia face parte din viaţa oricărei femei pregătite să facă copii. Nu înseamnă că trebuie să îţi doreşti acest lucru, ci doar că organismul tău îţi spune că eşti pregătită. În fiecare lună, ţesuturi membranare noi se formează în uter, pentru a-l pregăti pentru sarcină. Într-un anumit moment, de obicei la jumătatea perioadei dintre ciclurile menstruale, ovarele eliberează un ou denumit ovul. Dacă ovulul este fecundat de un spermatozoid, membrana mucoasă rămâne intactă. Dar dacă niciun ovul nu este fecundat, uterul va începe să sângereze la aproximativ 14 zile după ovulaţie pentru a elibera corpul de membranele, particulele şi fluidele care s-au format în uter. Aceasta durează câteva zile şi poartă numele de menstruaţie.
2.Menopauza este "piatra de hotar" in viata fiecarei femei ce marcheaza sfarsitul perioadei reproductive. La un an dupa ultima menstra se considera ca femeia a ajuns la menopauza. Media de varsta pentru instalarea menopauzei este de aproximativ 50 de ani dar corpul fiecarei femei are propriul ritm si timp limita. Unele femei ajung la menopauza in mijlocul decadei a patra si altele au menstruatii chiar si in decada a cincea.
2 răspunsuri pentru 3 întrebări, sănătate!
Menstruatia e atunci când curge sânge din vagin, apare pe la 10-11ani și se elimină un ovul ceva de genu caută pe wikipedia pentru mai multe detalii