| Invictusman2025 a întrebat:

Ce droguri ar ajuta o persoana antisocială sa devina normala/comunicativa? E clar că tratamentul și psihoterapia la maturitate nu ajuta, nu rămâne decât drogurile! E trist dar adevărat! Este cea mai grea tulburare de tratat dintre toate!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| vatadezahar24 a răspuns:

Nu există droguri eficiente pentru problema asta, singurul tratament eficient este să te lupți cu problema până reușești să nu o mai ai, sau măcar să o potolești. Mai este o variantă, cum ai spus tu, să faci psihoterapie și tratamentul medicamentos. Între-adevăr este una dintre cele mai grele tulburări de vindecat, dar aici e mai mult o luptă cu tine însuți. Lupta depinde de tine, iar tratamentul alternativ te împinge de la spate, îți face misiunea mai ușoară. O persoană antisociala are nevoie de mult sprijin și suport, aceasta are nevoie de suportul familiei uneori în mod constant, are nevoie de cineva care să îl împingă de la spate și să îl suporte.

7 răspunsuri:
| mastadont a răspuns:

Drogurile nu sunt o soluție, dacă o vei lua pe un asemenea drum vei deveni un dependent de droguri pentru că doar prin drog vei putea interacționa cu societatea. Există bineînțeles droguri care te fac să-ți pierzi inhibițiile, te fac foarte sociabil însă acestea au și multe efecte adverse nedorite. Alcoolul are un asemenea efect în doze moderate de exemplu. Mai sunt destule însă nu o să ți le recomand aici pentru că nu sunt legale la noi.
În general însă, cam toate drogurile de tip stimulent cum ar fi amfetaminele sau cocaina te fac și mult mai vorbăreț și sociabil.

| Standt a răspuns:

Gresit! Nu stiu cine ti-a bagat in cap prostia asta. Dar se vede in practica, realitatea este opusa. Drogurile te vor face leguma si te vor INDEPARTA de oameni.
Sigurul tratament este comunicarea cu oamenii. Iesi afara, vorbeste cu oamenii pa strada, in parcuri, in autobuz (lasa masina acasa). Nu refuza sa vorbesti cu ei. De tine depinde.
Este o boala aparuta dintr-un comportament de izolare. Batranii nostri nu erau asa.

| Invictusman2025 explică (pentru Standt):

Nu erau că era comunism. Anxietatea sociala poate e problema, atacurile de panica, agorafobia, neputința de a ieși din casă.

| contstersinteresscazut a răspuns:

Eu, la fel ca și tine, mă consider antisocial. Nu mai suport interacțiunea cu oamenii și prefer singuratatea. Nu am prieteni în viața reală. Acest lucru se datorează, în parte, naturii mele, deoarece uneori am senzația că am o problemă de sănătate, dar poate că nu este cazul și doar mă simt inferior uneori. Mai mult, când nu mai am niciun ban, acest sentiment de inferioritate se accentuează. Simt uneori și un pic de invidie față de alte persoane care s-au născut în circumstanțe mai norocoase. Mai degrabă decât invidie, mi se pare ciudat că majoritatea oamenilor te privesc cu un aer de superioritate când mergi pe stradă și te tratează cu indiferență, considerându-te inferior lor. De ce nu ești ca ei? Pentru că nu ai bani? Pentru că nu ai avut șansa lor? Poate că și tu ai fi putut reuși mai mult. Atribui această situație și generației în care trăim; pare că oamenilor nu le mai pasă de ceilalți, ci sunt preocupați doar de ei înșiși. Observ că societatea devine tot mai egoistă, ceea ce este menționat și în Biblie, că oamenii vor deveni din ce în ce mai răi.

| Invictusman2025 explică (pentru contstersinteresscazut):

Și eu sunt că tine laughing când nu mai am bani nu mai pot sa ies din casa! Am atacuri de panica și anxietatea se agravează de nici până la magazin nu pot sa ies! E ceva cu gândirea noastră,mentalitatea! De la traume cred că suntem așa,din cauza părinților inconștienți,care consumau alcool și se luau la harță mereu de fata cu noi,scandaluri la ordinea zilei etc. Am observat și eu asta, sau te ia peste picior, te ironizează, rad de tine pe la spate, te denigrează! Barum daca ar face-o niste oameni deștepți dar sunt vai de morții lor! Tu nu ai probleme așa mari tu doar te autosabotezi!

| contstersinteresscazut a răspuns (pentru Invictusman2025):

Am anumite probleme (mă simt un pic inferior) din cauza că nu sunt plin de mușchi și umflat ca alții.

| Invictusman2025 explică (pentru contstersinteresscazut):

Te duci la sala și se rezolva! Sunt multi oameni slabi care nu au acest complex de inferioritate și le merg bine pd toate planurile. De la anxietate te simți așa! Degeaba au alții mușchi daca nu au meterie cenușie sau caracter. Spune-ți punctul de vedere mereu, nu contează cum o faci, nu te lasă calcat in picioare de impertinenți.