Candidoza este o micoza datorata unor ciuperci microscopice numite Candida albicans. Da te poti trata singura cu o alifie de la farmacie sau cu un ovul antifungic pe care il poti cumpara tot de la farmacie.
Problema este cu totul alta.
Trebuie sa mergi la un consult ginecologic pentru a se constata ca ai o candidoza sau poate suferi de oinfectie urinara si atunci tratamentul va fi cu totul altul.
In general orice problema medicala trebuie tratata la medic si nu prin automedicatie deoarece va puteti complica problemele uneori simple pe care le aveti.
Poti sa te tratezi cum vrei tu, dar nu numai ca nu te vei vindeca, ci vei agrava boala pana o sa-ti dea sterilitate. Si cu tratament foarte bine condus de medic se scapa greu de candidoza, dar daca te tratezi dupa ureche. Nu face prostii din astea fiindca ai sa regreti amarnic dupa aceea, dar va fi prea tarziu.
Este o micoza, care apare din cauza unei ciuperci microscopice, se poate transmite prin :antibiotice, transformari hormonale, diabet netratat, toaleta vaginala neadegvata, sau pe cale sexuala.Se poate face un tratament pentru ameliorarea simptomelor:ceai de galbenele, cimbru sau isop, consumat cite 2cani /zi, sau infuzie de flori de musetel, coada soricelului, galbenele, urzica moarta alba si troscot, se beau 2 cani/zi.
Mergi la medic, numai el iti poate stabili un diagnostic si un tratament corect.
Fugi la ginecolog, pot fi si alte chestii asociate, doar automedicatia poate complica mai rau!
In primul rand ar trebui sa mergi la un ginecolog pentru ca fiecare corp este diferit...mie mi-a recomandat o crema travocort, niste ovule pe care sincer nu imi mai amintesc cum le cheama: erau la pretul de 18 lei una si trebuia sa le iau odata la 4 zile deoarece erau foarte tari si bineinteles spalaturi vagianale de 2-3 ori pe zi cu bicarbonat(chiar si alimentar) si a trecut.
Pot sa merg pe litoral daca tocmai am fost diagnosticata cu candidoza vaginala si incep tratamentul?
anonim_4396 întreabă:
Mario1996 întreabă: