Amandoua daca sint consumate in exces, nici prea sarat, nici pre dulce nu face bine organismului.
Fiecare are partea sa de vina. Sarea te ajuta la cresterea tensiunii si la multe alte deranjamente in corp iar zaharul la cresterea in greutate, fortarea unor organe sa-l prelucreze.
Cred ca ambele in egala masura. zaharul te ingrasa si te poate duce la diabet, sare iti retine apa in organism - unflandute si fiind greoi in miscari si chiar ridicandu-ti tensiunea.
Sarea si zaharul nu dauneaza intotdeauna sanatatii!
Sarea grunjoasa ofera organismului minerale, in timp ce zaharurile din fructe sau gris iti dau energie.
Sarea de mare sau cea grunjoasa este mai buna decat cea de masa, fina, datorita mineralelor pe care le contine. Pentru a te bucura de cat mai multe fructe fara sa-ti fie teama ca te ingrasi, specialistii americani au inventat marul fara zahar. Zaharul din fructe, gris sau orez este mai sanatos pentru organism decat cel luat din zaharul alb sau brun. in ce cantitati trebuie consumata sarea si care sunt fructele cu un continut mic de zaharuri, te invata nutritionistii.
Fructe sarace in calorii
Specialistii americani de la Universitatea California au anuntat ca au creat mere bogate in sorbitol, un indulcitor natural, care are doar 2, 6 calorii pe gram. in comparatie, fructoza care se gaseste in fructe are cu 45% mai multe calorii. Cercetatorii, citati de publicatia 'Medical News', apreciaza ca si perele, piersicile, prunele sau cire- sele ar putea fi transformate prin tehnologia dezvoltata de ei in fructe cu un continut scazut de zahar.
Desi zaharul gasit in mod natural in fructe este foarte bun, specialistii nu recomanda mai mult de doua-trei portii pe zi, deoarece si fructoza ingrasa.
Avantajul este ca, fata de zaharul rafinat din dulciuri, cel din fructe creste glicemia lent. Astfel, riscul de a face diabet este scazut.
Eu cred ca sarea, cu toate ca si zaharul este periculos pentru afectiunile cardio-vasculare si da dependenta, este primul pe locul substantelor care dau dependenta chiar inaintea cocainei. dar zaharul ne da si energie si stimuleaza endorfinele si daca nu l-am avea in dieta zilnica sau macar saptamanala am fi ceva mai deprimati.chiar si diabeticii pot consuma o cantitate mica de glucide(zaharuri). sarea dauneza si ea sistemului cardio-vascular si rinichilor dar daca am elimina sarea din dieta nu s-ar intampla nimic
Sarea este un component obligatoriu pentru funcţionarea bună a organismului. În principal sarea ajută la transportarea oxigenului şi nutrienţilor în corp. Principalul, corpul nostru nu o produce, de aceea în alimentaţia noastră sarea e obligatorie, desigur fără exagerări. Iar, zahărul a devenit o problemă la nivel mondial, mai multe puteţi vedea aici,
http://inbors.com/10-motive-pentru-care-zaharul-este-daunator-pentru-voi/