Psoriazisul este o afecţiune cutanată cronică, cu evoluţie de lungă durată. Psoriazisul se manifestă prin aparţia următoarelor simptome: apariţia unor plăci roşii (eritematoase), proeminente, bine delimitate, acoperite de scuame groase („coji"), albe-sidefii, uşor detaşabile. Zonele afectate cel mai des de psoriazis sunt zonele de extensie ale corpului (coate, genunchi, lombe, zona de inserţie a părului la nivelul scalpului), sau unghiile, dar psoriazisul poate afecta orice alte zone ale corpului. Tratamentul psoriazisului variază în funcţie de tipul de leziuni şi de ritmul în care ele apar. Acesta poate consta într-un tratament curativ pentru un puseu, dar se poate recurge şi la tratamente medicamentoase, tehnologie laser etc. Ca tratament de întreţinere se recomandă un regim de viaţă echilibrat, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din punct de vedere al timpului de odihnă. Nu există metode de prevenire a psoriazisului, deoarece factorii care îl determină sunt de natură genetică, imunologică sau externă. Mai mult decât atât, psoriazisul nu este contagios.
Este o boala de piele de cauza necunoscuta care se manifesta cu aparitia de placi rosii care se descuameaza. La ora actuala nu se cunoaste un tratament care sa vindece psoriazisul.
Este o boala cutanata ce afecteaza ciclul de viata al celulelor cutanate, este o boala persistenta de lunga durata, apar niste pete uscate, de culoare rosie acoperite de scuame argintii, articulatiile sint umflate si rigide, iar inrosirea si descuamarea afecteaza toata pielea corpului.Tratamentul este mai greoi, deoarece scopul este de-a normaliza cresterea si maturarea celulelor cutanate.
E o afectiune tot mai deasa, iar pentru tratament eu folosesc asta http://tratament-psoriazis.urmatorulpas.com/tratament-psoriazis/
Whatttttttttttttttttt întreabă:
MareleBigBang întreabă: