Creste foarte mult tensiunea arteriana in creier, ceea ce duce la blocarea functionarii partii de gandire ("se urca pompa"). Multi chiar se rosesc la cap cand sunt nervosi.
Aceasta stare afecteaza mult partea de gandire, care functioneaza partial separat de partea care comanda functionarea trupului (echilibru, organele etc.).
In aceasta stare, deseori ajuta o descarcare fizica, de exemplu lovirea cu pumnul a unui obiect, ceea ce ajuta la echilibrarea si scaderea tensiunii arteriene din creier.
Daca tensiunea arteriana este prea mare, poate duce chiar la comotie cerebrala, ceea ce poate deveni chiar fatala.
Din acest motiv este indicat sa ne pastram cumpatul, sa nu ne lasam antrenat de "nervi".
Se mai numește că ți se taie, rupe firul. Din cauza oboselii creierul ca să evite avaria trece pentru foarte scurt timp în regim de somn. În astfel de momente, dacă ești la volan, faci accident.
Dacă asta ți se întâmplă să zicem oarecum des, să îți propui să previi. De exemplu un somn de după masă. Sau o moțăială voluntară de 15 minute. Japonezii la serviciu fac asta și nu li se consideră greșeală, ci dimpotrivă.
O cauza posibila e reprezentata de neurotransmitatori:"Cercetatorii au descoperit insa ca furia apare si fara motive aparente, atunci cand avem un nivel scazut de serotonina in sange"; "Un nivel scazut de opioide duce la iritabilitate, furie fara motiv aproape, pierderea cu usurinta a temperamentului si controlului".
Neurotransmitatorii sunt niste substante eliberate din creier care determina anumite stari, reactii.
Furia te face sa iti pierzi controlul uneori, dar depinde de fiecare cum reactioneaza.
Normal, sunt si alte explicatii mult mai bune.
De la oboseală, de altfel poate fi și de la o alimentație neechilibrată. Încearcă să te hidratezi cât des, să renunți la mâncarea procesată și să mergi cât mai mult pe natural și peste toate acestea încearcă să te relaxezi ori de câte ori ai ocazia. Și nu mă refer doar la nervi, și la stres, griji, anxietate.
Aceasta stare apare deseori in urma unor stari precum anxietate, depresie, durere, colesterol ridicat, presiunea sangelui ridicata, convulsii, lipsa de somn.
Daca ai nevoie sa stii ce se intampla, ei bine in acel moment are loc o pierdere de atentie imensa ce cauzeaza pierderea stimulilor pentru a constientiza.
Daca ti se intampla des, iti recomand sa vizitezi un doctor.
Știu senzația dar sunt mai multe cauze din câte știu..Principala cauză ar fi oboseala.