Pai eu am inteles ca nu poti sa iei mai mult de 2 pe an fiindca poti sa suferi dereglari hormonale :).
Uite ce scrie si aici, e dintr-un interviu :- Care sunt riscurile supradozei?
- Acestea sunt in general cele legate de excesul de progesteron pana la scaderea glicemiei, lipotimii, cresterea tensiunii arteriale, icter colestatic, edeme. Si, nu in ultimul rand, intarzierea dramatica a sangerarii menstruale sau dimpotriva sangerarea abundenta de nedorit pot aparea in urma supradozei. Din aceste motive este recomandat a nu se folosi aceasta metoda contraceptiva decat daca este neaparat necesar si nu mai des decat de doua ori pe an. Insist pe ideea ca pastila de-a doua zi nu este o metoda contraceptiva de rutina si nu poate si nu trebuie sa inlocuiasca alte metode contraceptive. (http://www.9am.ro/......tina.html)
E foarte mult! Postinorul se ia de MAXIM 2 ori pe an, fiindca au o doza foarte mare de hormoni si iti poate da organismul peste cap. De la dereglarea menstruatiei la infertilitate. Pastila de a doua zi nu e contraceptie permanenta, ci de urgenta. Treci pe anticonceptionale de durata, mergi la ginecologie si nu mai lua postinor.
Bună.
Cine te-a încurajat așa de mult să iei o supra-doză de pilule de a doua zi?
Vrei să te autodistrugi sau cineva râde de tine? Nu ai citit prospectul?
Se iau maxim de 2 pe an, nu la foc automat cum ai făcut tu.
Lasă organismul să respire, nu-l mai da peste cap cu dereglările hormonale, este benefic organismului pierderea de sânge prin menstră, este un drept al lui care nu ai voie să il iei.
Mergi la un doctor ginecolog, spune-i ce ai făcut și să te ajute să ieși din acest sevraj hormonal.
Pa, pa.
Dumnezeule, ce nebun ti-a recomandat asa ceva? E ingrozitor, du-te repede si discuta cu un ginecolog, fa tot felul de teste, asigura-te ca e totul in regula.
Nici nu stiu ce sa-ti recomand, sunt ingrozita de tragedia pe care ti-ai provocat-o. ma tem de momentul cand iti va veni menstruatia, daca iti va mai veni vreodata. presupun ca nu vrei copii, fiindca nu cred ca dupa o astfel de experienta vei mai putea avea copii normali.
oameni buni, mergeti la medici adevarati, nu la criminali. Pastila de adoua zi se ia NUMAI la recomandarea medicului, niciodata dupa ureche. As vrea si eu sa stiu cine a facut acest experiment cu tine, ceea ce ti s-a intamplat tie este demn de experimentele pe oameni facute in lagarele naziste.
Mie mi-a fost rau o saptamana de la pastila de a 2a zi.
Ai mare grija, fiindca sunt foarte puternice.
Mergi la un consult si ia niste anticonceptionale lunare.
violetaa20 întreabă: