Este revigorant, vasodilatator, are efect de linistire si creeaza echilibrare. In functie de cantitatea de ghimbir consumata, poate avea efect constipant sau laxativ. Daca se mananca mai mult de 10 g de ghimbir in timpul mesei, are efect constipant, in timp ce o cantitate mai mica este laxativa. Este calmant pentru durerile abdominale, ajuta digestia, elimina gazele, da pofta de mancare, neutralizeaza toxinele, este sudorific, ajuta la ingrijirea parului (contra matretei). Curata intestinul si elibereaza de secretii plamanul, ajuta in astm. Are calitatea de a feri de raul de mare, ameteli, vertijuri, greturi. Ceaiul de ghimbir este un bun remediu in raceli, fiind calmant ideal in inflamatiile gatului, sinuzite, raguseala, febra, eliminare de mucozitati si congestii respiratorii.
Anti raceala. Anti dureri de gat. Anti- balonare. Calmant.
Usor anti-alergic.
Ghimbirul "de baut" se combina cel mai eficient cu mierea si lamaia (mie nu imi place deloc gustul, dar pentru efecte merita).
UIte aici lista intreaga de efecte, poti traduce cu google: http://en.wikipedia.org/wiki/Ginger
Este revigorant, vasodilatator, are efect de linistire si creeaza echilibrare. In functie de cantitatea de ghimbir consumata, poate avea efect constipant sau laxativ. Daca se mananca mai mult de 10 g de ghimbir in timpul mesei, are efect constipant, in timp ce o cantitate mai mica este laxativa. Este calmant pentru durerile abdominale, ajuta digestia, elimina gazele, da pofta de mancare, neutralizeaza toxinele, este sudorific, ajuta la ingrijirea parului (contra matretei). Curata intestinul si elibereaza de secretii plamanul, ajuta in astm. Are calitatea de a feri de raul de mare, ameteli, vertijuri, greturi.