anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce efecte au suplimentele nutritionale de crom?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| kathessa a răspuns:

Cromul impiedica organismul sa ceara dulce. La mine nu a avut efect.

| dy a răspuns:

Cromul, in combinatie cu acidul nicotinic si alte substante formeaza Factorul de Toleranta la Glucoza(GTF in engleza.) care potenteaza actiunea insulinei.

In cazul diabeticilor exista atat studii care arata utilitatea suplimentarii cu crom cat si studii care infirma acest lucru.

Se pare ca cei cu deficit de crom in alimentatie sunt mai expusi la riscul de a face diabet de tip II sau de a dezvolta rezistenta la insulina, hipoglicemie sau hiperglicemie, gligozurie(glucoza in sange). Alte studii au arata ca suplimentarea cu crom poate scadea trigliceridele din sange, actionand asupra enzimei lipoproteina
Toxicitate si potentiale riscuri
Anumite studii au aratat ca cromul picolinat intereactioneaza cu antioxidantii din organism si poate crea o forma de crom ce influenteaza ADN-ul.(Universitatea Alabama). In 1995 si 1996 s-a aratat ca in conditii de laborator cromul a afectat materialul genetic al animalelor. Au fost folosite totusi doze mari de crom, de 3000 de ori mai mari decat doza recomandata, concentratie care se poate atinge in organism prin suplimentarea zilnica timp de 5 ani cu 600mcg de crom.Se pare ca numai cromul picolinat este vinovat de aceste efecte, ele neaparand in cazul altor compusi cu crom. Persoanele cu probleme psihice sunt sfatuite sa nu foloseasca suplimente cu crom.

Utilizarea pe scara larga a cromului picolinat este un rezultat al unei abile politici de promovare si nicidecum a efectelor sale pozitive. Producatorul principal din SUA a fost obligat de Comisia Federala pentru Comert sa nu mai pretinda in reclame ca picolinatul de crom are efecte pozitive asupra masei musculare sau grasimii corporale.

Concluzii: cromul nu are efectele pozitive pe care producatorii le pretind, si poate avea efecte negative destul de grave.

| Mixed a răspuns:

Efectele secundare ale suplimentelor de crom sunt rare.cum ar fi... glucoza scazuta in sange...
- expunerea profesionala la crom a fost legata de aparitia cancerului pulmonar sau a insuficientei renale cronice, cat si a unor boli ca eczema sau alte boli inflamatorii ale pielii
un supliment dietetic poate fi vandut in ciuda unor studii limitate sau fara a fi cercetate efectele benefice sau siguranta administrarii.