anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce efecte negative poti avea de la vape? Cei care fumati din vape de 1-2 ani, ati observat ceva efecte negative?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Https://www.gandul.info/......ca-9527157
https://www.migvapor.com/ecig-news/vaping-studies/ studiu stiintific

Știința lui Vaping
Toți suntem martori ai popularității sporite a vapării, în special în rândul tinerilor. Institutul Național pentru Abuzul de Droguri sugerează că adolescenții care fac vag este mai probabil să înceapă să fumeze țigări regulate. Potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, mai mult de 12% dintre adulti au incercat e-tigari cel putin o data in viata lor.

Dacă încercați să renunțați la fumat, ați citit probabil o grămadă de articole online privind beneficiile vapării sau cum vapingul nu are nimic de-a face cu renunțarea la fumat. Problema constă în faptul că majoritatea articolelor de pe web sunt finanțate fie prin vapori sau prin vrăjitori.

știind știința

Pentru noi, potențialii consumatori, acest lucru este adesea confuz și trimite un mesaj mixt. Singura sursă credibilă de informații ar trebui să fie studiile științifice, dar nu există multe dintre ele. Din acest motiv, am compilat o listă a câtorva dintre cele mai semnificative studii despre vaping care vă pot ajuta să formați opinia critică cu privire la vaping.

Poate ajuta E-Cigs în tratamentul dependenței de nicotină?
Oliver Knight-West și Cristopher Bullen au efectuat o cercetare în 2016, în care au comparat câteva studii despre influența e-țigaretelor asupra renunțării la fumat.

Într-un studiu, participanții care utilizează e-țigări care conțin nicotină au reușit să renunțe la fumat timp de șase luni. Celălalt grup de participanți, care au primit un placebo, nu a reușit să mențină abstinența.

Autorii au examinat, de asemenea, rezultatele studiului care afirmă că fumătorii care au fost vapori zilnic au avut tendința să fumeze mai puțin de când au început să vapă.

Studiile longitudinale tind să prezinte rezultate diferite atunci când vine vorba de eficiența e-țigaretelor ca instrumente de reducere a fumatului. De exemplu, potrivit unui studiu realizat în Regatul Unit, vampirii zilnici au fost mai predispuși să renunțe la fumat și să-și mențină abstinența timp de până la doi ani în comparație cu non-vapers.

Într-un alt studiu din S.U.A., vapers arată o posibilitate mai mare de a renunța decât non-vapers.

Pe de altă parte, un studiu longitudinal a examinat renunțarea la fumat printre mai mult de 900 de indivizi. Cercetătorii au descoperit că persoanele care au avut vase au avut mai multe dificultăți să renunțe la fumat. Una dintre multele explicații posibile ale acestui rezultat ar putea fi faptul că renunțarea poate fi o problemă pentru persoanele care au folosit e-țigarete cu nicotină.

Linia de jos este că FDA sugerează alte ajutoare de renunțare la fumat, cum ar fi plasturi de nicotină, gume de nicotină, spray-uri nazale nicotină sau alte produse aprobate de FDA.

Vaping este rău pentru sănătatea ta?
Potrivit lui Farsalinos și a asociaților, majoritatea participanților la studiu au considerat că vaping mai puțin dăunători decât fumatul și mai mult de 10% au găsit-o complet inofensivă. Singurele efecte secundare ale vaping, în funcție de utilizatori, au fost o durere în gât și gură uscată.

FDA are propriile preocupări cu privire la impactul de vaping poate avea asupra sănătății oamenilor. Unele dintre aceste aspecte sunt:

Tigarile electronice pot induce dependenta de nicotina in randul adolescentilor
Unele ingrediente electronice de țigară pot fi dăunătoare sănătății individului
Chirurgul general subliniază faptul că nicotina este dependentă, indiferent dacă o fumezi sau o lovești.

Din cauza lipsei de studii longitudinale despre impactul vapării asupra sănătății unei persoane, oamenii de știință presupun doar că vapingul este mai puțin dăunător decât fumatul. Se referă adesea la aceasta ca fiind "cea mai mică dintre cele două rele".

Leon Kosmider și asociații au descoperit că soluția bazată pe PG a generat cel mai înalt nivel de carbonil cunoscut pentru proprietățile cancerigene. De asemenea, nivelul formaldehidei în dispozitivele de vapori de înaltă tensiune a fost aproape la fel ca în fumul de tutun.

Conform studiului realizat de Priscilla Callahan-Lyon, nu există suficiente dovezi disponibile în prezent pentru a putea determina efectele negative ale vapării asupra sănătății generale. Cu toate acestea, prin examinarea literaturii disponibile, autorul susține că țigările electronice conțin anumite substanțe chimice care pot provoca iritații ale gâtului și tuse. În plus, produsele cu un nivel mai ridicat de nicotină pot avea efecte negative asupra fumătorilor secundari. Factorii care influențează efectele secundare ale fumatului sunt:

Flux de aer
Dimensiunea camerei
Numărul de utilizatori din cameră
Tensiunea bateriei
Studiul nu a constatat diferențe între ritmul cardiac și nivelele plasmatice ale nicotinei după expunerea acută la e-țigarete. De asemenea, participanții la studiu nu au prezentat diferențe între funcția pulmonară, funcția cardiacă sau markerii inflamatorii.

Concluzie
Având în vedere faptul că vaping și e-țigaretele sunt un domeniu relativ nou de cercetare, este de înțeles de ce există atât de puține studii cu privire la beneficiile și / sau efectele negative ale vapingului. În marea informație, este dificil să se determine ce sursă este credibilă, mai ales atunci când vine vorba de un subiect atât de complex și de mare ca industria de vaping și e-țigarete.

Pentru consumatori, este important să aveți toate informațiile înainte de a cumpăra orice produs, fie că este vorba de suc de vape sau de un vaporizator.

Ținând cont de toate informațiile enumerate mai sus, nu este dificil să se concluzioneze că vapingul nu este

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Ținând cont de toate informațiile enumerate mai sus, nu este dificil să se concluzioneze că vapingul nu este

la fel de dăunătoare ca țigările de fumat convenționale. Dar, în ciuda acestui fapt, aceasta este doar o presupunere și tot ce putem face este să așteptăm un studiu revoluționar care să confirme această teorie.

17 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

In concluzie nu creeaza dependenta si nu este nociv dar in viitor se vor mai face studii pe tema asta

| RAY a răspuns:

Acum 1 minut | CobraGuy a răspuns:
Ce ratati is astia care dau copy paste dintr-un site.
Omu vrea raspunsuri din partea experientei voastre nu din articole idioate.
Singurul efect negativ este acela ca, cu timpul plamanii tai pot absorbi o cantitate, nu sti ucat, de apa, pentru ca vaporii se transforma in apa in plamani si te va incomoda.

propile experiente nu sunt studi stiintifice, nu jigni baiete asa usor, acest studiu face mai mult decat experiente personale

| Vladut123456 a răspuns (pentru RAY):

Salut nu vreau un ditamai romanul in care niste cercetatori cu niste savanti au demonstrat nu stiu ce bla bla bla, vreau un raspuns simplu ce sa imi raspunda la intrebare.

| Vladut123456 a răspuns (pentru Vladut123456):

Si vreau sa precizez ca dinaia fara nicotina, doar aroma.

| RAY a răspuns (pentru Vladut123456):

Ti am raspuns nu creaza dependenta si nu e nociv

| Violleta2022 a răspuns:

Boli de plamani si cancer!

| EvilMayDie64 a răspuns (pentru Violleta2022):

Uite, asta inseamna sa ai o idee preconceputa.

| EvilMayDie64 a răspuns:

Vape-ul e practic cel mai sigur mod de a fuma. La tigari resimti o tuse dupa 4-5 ani de fumat, astea fiind primele simptome, iar la IQOS in doua saptamani simti ca iti bate inima mai tare. Stiu ca am avut cunostinte care au vapat mai mult de doi ani, si cunostinte care au lasat IQOS dupa o luna ca nu mai puteau de palpitatii. Eu personal fumez tigari de 4 ani de zile si inca nu pot spune ca am resimtit vreun efect, dar asta e alta poveste.

| Violleta2022 a răspuns (pentru EvilMayDie64):

Nu-i o idee preconceputa, ci un fapt real, dovedit deja, ca produce modificari structurale ale plamanilor, din cauza substantelor chimice inhalate.
VAP-ul este la fel de periculos ca si fumatul tigarlor cu tutun, producand boli grave ale plamanilor si ulterior cancer.

Studii si informatii de pe site-urile medicale aici:
https://www.mphonline.org/vaping-public-health/
https://health.usnews.com/......-disorders
https://www.medicalnewstoday.com/articles/321960.php

Faptul ca tu nu ai inca simptome dupa 4 ani de fumat, nu inseamna ca nu ai inca transformari ale plamanilor, pe care inca nu le simti, pentru ca nu le vezi.
Inca un pic si vor apare, dupa care degradarea sanatatii se produce foarte repede.

| EvilMayDie64 a răspuns (pentru Violleta2022):

Sunt oameni care au fumat o viata intreaga si au murit la 80-90 de ani. Ca doar fumatul ar fi cauza pentru care o multime de fumatori se imbolnavesc, e irelevant. Cancerul si bolile la plaman pot afecta in aceeasi masura si nefumatorii, din cauza aerului poluat de la orase, cu tot cu industrializare si trafic, plus degradarea maxima a stratului de ozon. Un stil de viata sanatos nu poate face decat sa previna efectele mediului inconjurator. Ca sa nu mai mentionez ca vape-ul nu e acelasi lucru cu fumatul, practic se trag aburi cu nicotina si alte arome.

| Violleta2022 a răspuns (pentru EvilMayDie64):

Da, procentajul celor care au fumat o viata intreaga si au murit la 80-90 de ani este infim, fata de milioanele de oameni care mor anual, din cauza fumatului sau vapatului.
Atata vreme cat nu vrei sa vezi realitatea, nu am cum sa te conving. Dar pana nu ti se intampla tie, nu vei crede.
Sa speram totusi ca te vei trezii curand la realitate si vei realiza ca, ceea ce faci este sa te omori singur, zi de zi, putin cate putin.
Fa-ti un examen la plamani sa vezi care-i situatia lor, asa, de curiozitate, sa ai habar in ce stadiu sunt!

| EvilMayDie64 a răspuns (pentru Violleta2022):

Tutunul ca substanta, nicotina, nu poate provoca singura boli. In productia de tigari in ziua de azi, se folosesc mult gudronul si alte substante chimice, plus, cum am spus, aerul e poluat. Cancerul de la fumat nu a reprezentat un fenomen pana la sfarsitul anilor 70-80, iar de fumat se fumeaza dinainte de secolul XVIII.

| Violleta2022 a răspuns (pentru EvilMayDie64):

Nu vreau sa ma contarzi cu tine, ca te vad odihnit!
Dar daca studiile stiintifice dovedesc clar ca, atat tutunul (nicotina) cat si vap-ul declanseaza boli grave de plamani si cancer, ceea ce spui tu nu are nici o valoare nici informationala si nici reala.


Doar atata esti capabil sa scoti pe gura?
Nu ma mir de ce nu te agreaza nimeni!
Copilas de 13 ani, obraznic, prost, arogant si nesimtit. Toate calitatile unuia, caruia dar i-as trage 2 palme peste ochi.
Rusine mamei care te-a crescut si nu te-a educat!

| EvilMayDie64 a răspuns (pentru Violleta2022):

Ai o atitudine prea aroganta, cand e bazata pe un lucru atat de relativ, de cenzurat si de manipulat ca studiile stiintifice. E doar un mare efect placebo asupra opiniei publice cu genul asta de lucruri. In fine, nu o sa stau sa ma cert cu tine, iti urez o seara placuta.

| Violleta2022 a răspuns (pentru EvilMayDie64):

Nu-i aroganta, cand vin cu dovezi clare si studii stiintifice, este realitate cruda si dureroasa.
Pacat ca esti incapabil sa pricepi adevarul!
Citeste sitrezeste-te, pana nu-i prea tarziu pentru tine.

Răspuns utilizator avertizat