anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce efecte pozitive are cafeaua asupra corpului uman?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| mariazet45 a răspuns:

Efecte pozitive sunt cam putine, este indicata la cei cu tensiune mica si da senzatia ca ai mai multa energie dupa ce o bei. Este totusi buna daca nu exista contraindicatii o cescuta pe zi dimineata dupa ce ai mancat. Efectele negative ale cafelei sunt mai multe si mai grele decat efectele pozitive; este contraindicata pentru cei bolnavi de ficat si contribuie cu alti factori la osteoporoza se macina oasele, creste tensiunea asadar e contraindicata celor hipertensivi si multe altele. Cei mult strica intotdeauna.

Anna
| Anna a răspuns:

Are efect laxativ si creste tensiunea!

Bula
| Bula a răspuns:

Cofeina te tine mai treaz, mai vigilent. Evident, daca faci excel, ulterior te vei simtii mult mai obosit.
Cafeaua cu lapte este energizanta, mai ales dimineata.
Cafeaua (cofeina din ea) are efect artero-dilatator, ajuta la oxigenarea creierelui.
Daca este mai diluat, ajuta in caz de constipatie.
Zatz-ul de cafea este un ingrasamant bun pentru florile in ghiveci.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Uite de exemplu, pe mine ma calmeaza. Eu beau cel putin 2 cafele pe zi. Sa stii ca efecte pozitive sint mult mai multe decit negative. Cercetatorii japonezi sustin ca mai usor fac cancer renal cei care nu beau cafea. Cercetatorii olandezi spun ca o cantitate normala de cafea este 5 cesti pe zi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

O cafea pe zi este cardiotonica.Cafeaua este cunoscuta pentru proprietatile sale revigorante si energizante. Cafeaua are un efect favorabil asupra sistemului nervos central si asupra proceselor care tin de concentrarea atentiei.Cafeaua este la ora actuala o sursa majora de antioxidanti. Mai mult, antioxidantii sunt prezenti si in cafeaua decofeinizata.
Cafeaua are un rol hepatoprotector.Cafeaua are un efect diuretic si stimuleaza persitaltismul intestinal, fiind usor laxativa.

cristian
| cristian a răspuns:

Binefacerile cafelei

Principalele efecte pozitive demonstrate stiintific ale cafelei asupra sanatatii sunt:

-Digestia:cafeaua favorizeaza digestia. Mecanismele nu se cunosc deocamdata, dar se stie faptul ca aceasta bautura stimuleaza tranzitul intestinal si secretia de suc pancreatic necesar pentru digerarea alimentelor in vederea asimilarii lor intestinale. Cafeaua favorizeaza de asemenea contractia vezicii biliare necesare pentru digestia grasimilor.

- Memoria:conform unui studiu, cafeaua are un efect protector pentru memoria femeilor. Nu s-a reusit sa se stabileasca de ce barbatii nu beneficiaza de acest efect, dar se presupune ca din cauza metabolizarii diferite a cafeinei sau din cauza unei interactii hormonale.

- Boli neurodegenerative:cafeaua este foarte bogata in polifenoli, compusi cu proprietati antioxidante, ce se fac responsabili de prevenirea bolilor precum: Parkinson, Alzheimer sau scleroza in placi. In acest domeniu nu exista decat presupuneri si ipoteze, certitudini nu deocamdata.

- Cafeaua: prieten sau dusman al sanatatii? Efect stimulator:cafeaua permite cresterea concentrarii, alungarea oboselii si favorizarea memoriei. Datorita absorbtiei rapide a cafeinei in organism (concentratia maxima este atinsa la 30 minute dupa ingestie), efectele sale se fac simtite imediat.
Pe plan nutritional, cafeaua contine foarte putine calorii (cu conditia sa fie consumata fara zahar) si are efect diuretic, favorizad eliminarea toxinelor. Este cu siguranta un aliat in cazul dietelor.

- Consumata ca atare: cafeaua ar putea sa aiba si alte efecte: protectie impotriva cancerelor gurii, faringelui si esofagului, prevenirea migrenelor si a cirozei, influenta buna asupra dispozitiei generale, efect bronhodilatator. Se vorbeste din ce in ce mai mult de efectul sau preventiv asupra diabeticilor de tip 2 (non-insulinodependenti).

Întrebări similare