Microundele cauzeaza scaderi semnificative in continutul nutritiv al tuturor produselor alimentare studiate. Cele mai importante constatari sunt:
- se pierd vitaminele si mineralele: in fiecare produs testat a scazut biodisponbilitatea urmatorilor nutrienti vitali: vitamina B complex, Vitamina C, E si minerale esentiale.
- se reduce din capacitatea fructelor si legumelor de a regla tranzitul intestinal, prin degradarea de alcaloizi, glucozide, alactozide si nitrilozide din fibrele vegetale.
- se distruge valoarea nutritiva a nucleoproteinelor din carne. In general s-a dovedit dezintegrarea tuturor alimentelor testate
Efectele asupra organismului uman
1. Tulburari in functionarea sistemului digestiv,
2. Tulburari si la nivelul sistemului limfatic (datorita modificarilor chimice ale alimentelor)
3.Creste incidenta cancerului de stomac si a celui intestinal
4. Distrugere generalizata in celulele din tesuturile periferice.
5. Degenerare gradata ã functiilor digestive si excretorii
sper ca te-am ajutat, fii precauta
Absolut niciun efect, alimentele isi mai pierd din proprietati dar oricum le prepari/incalzesti isi pierd, asa ca mare diferenta nu e.
Apropo, chiar cei de la myth busters au avut un episod in care voiau sa vada daca apa incalzite in microunde are efect nociv asupra plantelor, si au plantat vreo 10 plate si pe jumate dintre ele le-au udat doar cu apa incalzita in microunde iar cealalta jumatate cu apa normala, neincalzita. Sa stii ca la sfarsit plantele udate cu apa de la microunde au crescut mai mari si mai frumoase. Nu zic ca microundele fac mancarea mai buna, dar e clar inca o dovada ca nu prea o afecteaza in niciun fel.
Daca iti bagi capul sau alte organe in cuptor si-i dai drumul, da, e foarte daunator, dar altfel nu... Undele/radiatiile din microune sunt bine retinute de cuptor, nu ies afara.
Nu e prea ok sa fie folosit mereu, daca e foarte rar e mai bine
http://www.csid.ro/......-10759838/
Daca te referi la cancer, nu! Doar radiatiile ionizate pot cauza cancer sau alte boli determinate de mutatiile ADN-ului.In acest caz, cuptorul cu microunde nu poate decat sa scada valorile nutritionale ale mancarii pentru ca microundele sunt radiatii neionizate.
IonBadita1 întreabă: