Anxietatea (neurotism) este o stare afectivă caracterizată printr-un sentiment de insecuritate, de tulburare, difuz. Tulburările de anxietate sunt foarte frecvente şi afectează 14% din populaţie. Acuzele pacienţilor sunt de natură fizică, ei nefiind conştienţi că la baza problemelor apărute stă anxietatea [1].
Unul dintre marii specialişti care s-au preocupat de problematica personalităţii umane a fost psihologul american R. B. Cattell. Acesta s-a născut în Anglia, în anul 1905, într-o familie de ingineri cu origini mai vechi în Scoţia, înrudită cu Mc.Ken Cattell, unul dintre părinţii psihologiei americane din secolul trecut, cel care a folosit pentru prima dată termenul de test mental. La 19 ani, R. B. Cattell a obţinut la Universitatea din Londra diploma în fizică şi chimie. Spearman şi Bot i-au deschis gustul pentru psihologie, în special pentru măsurarea capacităţilor umane. În anul 1937 se stabileşte în SUA ca cercetător în subordinea lui Thorndike la Teachers College (Columbia University). Din 1945 funcţionează ca profesor la Universitatea Illinois unde s-a preocupat în special de măsurarea trăsăturilor de personalitate. Printre instrumentele elaborate de el se numără şi chestionarul de personalitate "C".
Remedii impotriva anxietatii
1.Aromoterapia
Aromoterapia este unul din cele mai eficiente tratamente impotriva anxietatii, ce poate fi realizat acasa, de insasi persoana aflata in suferinta. Pentru sedintele de aromoterapie este indicat sa se foloseasca uleiul de lavanda, dar si cel de iasomie sau lemnul de santal. 2.Vitaminele
Carenta de vitamine, mai ales cele care fac parte din complexul B, adesea conduce la aparitia anxietatii. Din aceasta cauza, preventiv, se recomanda administrarea zilnica a unui supliment care contine complexul de vitamine B.
3.Meditatia
Descopera modul in care tehnicile de meditatie si yoga te pot ajuta in tratarea acestei afectiuni!
Procedura nu este dificila, trebuie doar sa inchizi ochii si sa respiri profund. Aceste tehnici pot fi folosite cand simti ca vei avea un atac de anxietate, sau in orice alta situatie.
4. Efortul fizic
Un antrenament zilnic te va ajuta sa te calmezi. De fapt, efortul fizic insusi lupta impotriva anxietatii, si in plus determina organismul sa produca anumite substante chimice care te calmeaza si te fac sa te simti mai bine.
5.Imbaiatul
Cand simti ca te afli in pragul de a suferi un atac de anxietate este bine sa iti faci un dus cu apa rece sau sa te scufunzi in apa fierbinte, in functie de procedeul care ti se potriveste mai bine.
6.Apa si ceaiul
Daca simti ca stresul pune stapanire pe organismul tau, bea repede un pahar cu apa, sau savureaza confortabil o cana cu ceai.
Afecteaza creierul http://www.ecomagazin.ro/despre/anxietatea-afecteaza-creierul/ e descrisa ca si o depresie(stare de neliniste, de teama nedeterminata) http://anxietate.psihologia.info.ro/? p=83 http://www.sfatulmedicului.ro/anxietate http://healthy.kudika.ro/......riste.html Sanatate!
Cred ca anxietatea e ce simt eu cind citesc intrebarea ta si nu mi-e rusine sa recunosc pentru ca fraza "am cauta dar singuru lucru,(mergi la doctor)dau funda" ar putea da atacuri de panica celui mai echilibrat om din lume daca ar incerca sa o analizeze.
Http://www.sfatulmedicului.ro/anxietate sper sa ai rabdare sa citesti articolul pentru ca e scris de un medic si sa-ti fie de folos. take care