Întrebare recomandată | Blackwoman27 a întrebat:

Ce este encefalopatia neonatala? asa scria pe biletul de iesire din spital cu toate ca eu aveam probleme cu piciorul si nu cu altceva

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Chαяtreux a răspuns:

Encefalopatia neonatalã este un ter-men ce are tendinþa sã înlocuiascã ence-falopatia hipoxic-ischemicã neonatalã înliteratura de specialitate.Se defineste ca „o afectare a functiilorneurologice în primele zile de viatã la un nou-nãscut la termen, manifestatã ca dificultãti în initierea si mentinerea respiratiei, depresie a tonusului si reflexelor, nivel anormal al stãrii de constientã sideseori convulsii"
Aproape toti copiii cu formã moderatã a encefalopatiei neonatale care sunt normali la sfârsitul primei sãptãmâni de viatãnu vor avea sechele neurologice pe termen lung. Majoritatea nounãscutilor cu formã severã de encefalopatie neonatalã vor deceda sau vor prezenta o afectare neurologicã.
Deci probabil cand te-ai nascut ai avut asta, si ti-a afectat o functie a creierului care este responsabila pentru piciorul tau.

| Blackwoman27 explică (pentru Chαяtreux):

Si acesti copii pot duce o viata normala? si se pot face bine? eu am 3 operatii la picior

| Chαяtreux a răspuns (pentru Blackwoman27):

Pai da, poti duce o viata normala. Adica nu iti influenteaza intreg corpul, ci doar piciorul. Posibil sa mai ai unele mici probleme la picior. Depinde de la caz la caz, nu stiu exact.

5 răspunsuri:
| BuGz a răspuns:

Encefalopatia neonatalã este un ter-men ce are tendinþa sã înlocuiascã ence-falopatia hipoxic-ischemicã neonatalã înliteratura de specialitate.

| paulmuntean a răspuns:

Caută într-un dex.

| Ariana0045 a răspuns:

Buna! Eu in general stiu ca ''ENCEFALOPATIE''- inseamna afectiune la creier, o boala ceva de genul! Iar "Neonatala"- inseamna ceva de la nastere! Deci in concluzie este ceva de la nastere o problema de la creier care iti afecteaza piciorul sau ceva de genul acesta!