Febra musculara reprezinta o acumulare de acid lactic in interiorul fibrelor musculare, proces care se realizeaza in cazul supunerii la efort intens si prelungit a unui muschi insuficient de bine pregatit si antrenat spre a efectua efortul la care este supus. Durerea apare ca urmare a procesului de dizolvare a cristalelor de acid lactic in decursul unui anumit interval de timp. Este una dintre teoriile mai mult sau mai putin acceptate de specialisti, chiar daca multi NU au elemente concrete de a combate teoria prin argumente concrete. Sanatate!
E atunci cand dupa ce faci efort te dor mainile/picioarele/altceva in zona in care ai facut efortul. De obiecei apare dupa cateva ore de la finalizarea activitatii-cauza. Funda?
Febra musculară este resimţită sub forma unei dureri puternice şi un tonus ridicat la nivelul unui muşchi pe care tocmai l-ai antrenat. Fie că este provocată de un antrenament intens, practicarea unui sport nou sau pur şi simplu efortul din timpul zilei, febra musculară apare de obicei cu o mică întârziere şi îşi atinge apogeul maxim în intervalul 24-72 de ore după efort.